Prejsť na obsah

Primátor Košíc zaslal kondolenčný list primátorovi Bánoviec nad Bebravou

Primátor mesta Košice František Knapík včera v mene obyvateľov Košíc podpísal kondolenčný list adresovaný primátorovi mesta Bánovce nad Bebravou Stanislavovi Šikovi. V liste sa uvádza: „Následky tragickej nehody, ktoré zasiahli obyvateľov Vášho mesta vnímame oveľa citlivejšie práve preto, že podobná tragická udalosť sa v nedávnej minulosti zapísala aj do histórie Košíc. Tragédia takýchto rozmerov poznačí nielen najbližších príbuzných, ale dotkne sa každého občana. V príbehu mesta znamená každý deň zrod života aj jeho zánik, radosť sa strieda s bolesťou. Spolucítime s pozostalými obetí, smútime nad tragickým osudom, ktorý zasiahol obyvateľov Vášho mesta a okolia. Príjmite našu hlbokú sústrasť."

Spolu s listom poskytol primátor Košíc samospráve mesta Bánovce nad Bebravou pomoc formou manuálu, ktorý spracovalo košické Psychosociálne centrum pre prípady hromadného ohrozenia v súvislosti s nehodou autobusu v Chorvátsku. Tento manuál je zameraný na dlhodobú pomoc občanom postihnutým takouto udalosťou, pretože následky takýchto tragédií sa u jednotlivcov prejavujú aj po niekoľkých rokoch.

Primátor Košíc rokuje s predstaviteľmi mestskej samosprávy o ďalších formách pomoci obyvateľom Bánoviec nad Bebravou, postihnutým dopravnou nehodou v Polomke.