Prejsť na obsah

Primátor mesta Polaček: „Naše mesto sme pripravili na hokejový šampionát veľmi dobre“!

Primátor mesta Jaroslav Polaček, viceprimátor Marcel Gibóda, riaditeľ košického magistrátu Marcel Čop, zástupcovia mestskej polície, referátu dopravy magistrátu, Správy mestskej zelene a ďalší zainteresovaní sa stretli ráno pred budovou železničnej stanice.

Cieľom kontrolného dňa bolo zistiť, ako je mesto s konečnou platnosťou pripravené na hokejový šampionát. Azda najpozitívnejšou správou pre motoristov je, že v meste už bolo nainštalovaných a sfunkčnených 45 mestských parkovacích automatov, po majstrovstvách sveta k nim pribudne ešte ďalších päť.

Celkové prípravy mesta na šampionát a zmeny, ktoré v ňom počas uplynulých týždňov prebehli, hodnotí primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý) pozitívne. Ako zdôraznil, od prvého kontrolného dňa predmesiacom v meste všetci zainteresovaní urobili veľký kus dobrej práce.

"Chcem poďakovať všetkým, ktorí sa na tom akýmkoľvek spôsobom podieľali, či už išlo o zamestnancov magistrátu, mestských podnikov, respektíve ďalších inštitúcií a organizácií. Košičania sa môžu sami presvedčiť o tom, ako sa zmenili k lepšiemu čistota v meste, poriadok a mnoho iných vecí. Podľa môjho názoru, na majstrovstvá sveta v hokeji sme sa v rámci daných možností pripravili naozaj veľmi dobre. Urobili sme všetko preto aby majstrovstvá sveta prebehli dôstojne. Verím že nielen samotní hráči, ale i hokejoví fanúšikovia a iní návštevníci nášho mesta budú z Košíc odchádzať spokojní, len s tými najlepšími a najkrajšími zážitkami,“ skonštatoval po kontrolnom dni primátor.

Zo železničnej stanice sa vedenie mesta vybralo pešo postupne cez Mestský park po Mlynskej ulici na Hlavnú. Prezreli si aj okolie Štátneho divadla, parčík za divadlom, okolie Dómu sv. Alžbety, Urbanovej veže, Kaplnky sv. Michala a priľahlý parčík. Odtiaľ pokračoval na Námestie osloboditeľov, a po Štúrovej k Steel Aréne. Pozorným očiam „kontrolórov“ neunikli ešte nejaké drobnosti, ktoré je potrebné dať do poriadku, avšak do začiatku šampionátu by mali byť aj tieto chybičky krásy odstránené.