Prejsť na obsah

Primátor mesta privítal do života malú Zaru, prvú Košičanku narodenú v Novom roku 2020

Pre všetky mamičky nie je na svete krajší dar, ako dať život svojmu dieťatku. Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček spolu so svojou námestníčkou Luciou Gurbáľovou privítali dnes popoludní do života novorodencov - bábätká v oboch pracoviskách košickej Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura, na Rastislavovej ulici aj v „novej“ nemocnici na Triede SNP v Košiciach.

Ako prvú obdaroval v pôrodnici na Rastislavovej ulici nádherným, obrovským plyšovým medveďom, finančným darom 350 Eur a ďalšími darčekmi prvú Košičanku narodenú v Novom roku 2020. Malá Zara uzrela svetlo sveta prvého januára o 1. 43 hod., mala hmotnosť 3 770 gramov a výšku 48 centimetrov.

„Sme veľmi šťastní, tešíme sa z toho, chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým lekárom, sestričkám a celému personálu, veľmi sa tešíme. O tom že to takto pôjde a pôrod vyjde na prvého januára sme ani len vo sne netušili. Je to naše prvé dieťa a máme z malej naozaj obrovskú radosť. Voľbu mena som nechal na Zarinu mamičku,“ uviedol šťastný otecko Michal z Košíc. Radosť netajila ani mamička prvej Košičanky roka Lívia, obe sú po pôrode v absolútnom poriadku.

Primátor postupne obdaroval v oboch nemocniciach 34 mamičiek, zajtra sa vyberie s darmi aj do pôrodnice v košickej mestskej časti Šaca.

„Všetkým mamičkám a ich detičkám prajem do života veľa zdravia, šťastia a lásky, aby mali spolu nádherný a radostný život. Verím, že keď sa detičky narodili prvého januára, je to aj o nejakom šťastí, takže im želám, aby sa im darilo celý život, a nech je pre tieto detičky aj ich rodičov každý deň šťastný,“ zavinšoval bábätkám a ich rodičom primátor.