Prejsť na obsah

Primátor pre TV Lyon

Francúzska televízna stanica TV Lyon mapovala v uplynulých dňoch život v meste a neobišla ani Magistrát. Interview im poskytol primátor mesta František Knapík. Zástupcov TV Lyon zaujímala primátorova práca, súčasný vývoj mesta i jeho koníčky. Jedna z otázok sa týkala aj našej kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013. F. Knapík predstavil Košice ako osobité multikultúrne a multifunkčné mesto, ktoré si túto podobu nesie už niekoľko desaťročí.

Podľa redaktora TV Lyon Oliviera Attebiho existuje istá podobnosť Lyonu s Košicami. „Os Lyon – Košice je istým rozvojovým vektorom zjednotenej Európy," povedal O. Attebi.
Podľa F. Knapíka môže byť pre nás Lyon inšpiratívny. „Je to mesto dvoch riek. Ak sa územie Košíc rozrastie najmä juhovýchodným smerom, budú sa i Košice rozprestierať nielen pri Hornáde, ale aj pri Toryse," dodal primátor.

Televízny kanál TV Lyon ponúka interaktívny priestor pre výmeny, kreativitu a expozície. Je to prvé lyonské médium, ktoré má expozíciu na územie panvy s vyše 10 miliónmi obyvateľov. Inšpiruje sa duchom „web tendencia" s referenciami ako vynaliezavosť, kreativita a reaktivita.