Prejsť na obsah

Primátor Richard Raši prijal hostí zo spriatelených mestských častí Košíc a Budapešti

Do Košíc v uplynulých dňoch zavítala zahraničná delegácia z partnerského XIII. obvodu mesta Budapešť , na čele so starostom Józsefom Tóthom, ktorý prevzal z rúk starostu MČ Košice -Juh Jaroslava Hlinku Plaketu za rozvoj partnerských vzťahov.

Hostí privítal v priestoroch Historickej radnice primátor mesta Košice Richard Raši, aby spoločne v priateľskej atmosfére prebrali široké spektrum možností spolupráce. Tá môže fungovať nielen na úrovni miest, ale aj jednotlivých mestských častí, čoho dôkazom je 10. výročie podpísania priateľskej Dohody o spolupráci medzi MČ Košice - Juh a XIII. obvodom mesta Budapešť.
Od uzatvorenia dohody v roku 2001 partnerské mestské časti úzko spolupracujú v obchodnej oblasti, kultúre, športe aj v zdravotníctve, zameriavajúc sa na všetky vekové kategórie svojich obyvateľov, čo pri stretnutí vysoko ocenil aj primátor Richard Raši. Ako uviedol József Tóth, má doterajšia zmysluplná spolupráca s MČ Košice - Juh ešte priestor pre aktivity v ekonomickej oblasti, o ktorých podporu sa budú usilovať prostredníctvom podnikateľských subjektov a priemyselných komôr obidvoch miest. Zároveň pozval primátora Košíc na návštevu XIII. obvodu mesta Budapešť, ktorý s vyše 120 000 obyvateľmi a umiestnením v širšom centre mesta, patrí medzi najvýznamnejšie z celkovo 23 mestských obvodov.