Prejsť na obsah

Primátor Richard Raši rokoval s indickým veľvyslancom o spolupráci

Včera (23. júna) navštívil metropolu východu mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Indickej republiky na Slovensku J.E. Rajiva Misra. V priestoroch Historickej radnice prijal diplomata primátor mesta Richard Raši. Hlavnou témou rozhovoru bolo posúdiť možnosti realizácie investičných zámerov zo strany Indie, ako aj etablovanie indických firiem v našom meste.

„Košice sú krásne mesto s dušou, s ktorým by sme veľmi radi spolupracovali," uviedol veľvyslanec, ktorý po nástupe do diplomatickej misie v januári tohto roku navštívil mesto po prvýkrát. Ocenil, že je sídlom dvoch veľkých spoločností – T-systems a Ness, ktoré majú pobočky aj v Indii. Košický T-systems dokonca zamestnáva aj osem občanov indickej národnosti. Vyjadril snahu podporiť túto spoluprácu zo strany ambasády, pričom ako veľkú možnosť realizovať spoločné zámery a plány vidí v aktivitách univerzít.

„Nie len pre indických, ale aj iných zahraničných študentov sú na košických univerzitách k dispozícii mnohé študijné programy v angličtine a dokážu ich dobre pripraviť na pracovnú prax," informoval primátor mesta. Spoločne s hosťom vyjadrili podporu výmenným pobytom študentov, ale aj odborníkom obidvoch krajín. Z tém nevynechali ani možné spolupráce v oblasti kultúry.

Zdroj: Referát protokolu a zahraničných vzťahov