Prejsť na obsah

Primátor Richard Raši splnil ďalší zo svojich volebných sľubov

Zasadnutie košického mestského zastupiteľstva bolo tento týždeň po dlhom čase prenášané naživo na stránke www.kosice.sk. Košičania tak mohli z pohodlia svojho domova sledovať reakcie svojich volených zástupcov.

Dĺžka zhotoveného záznamu je takmer 8 hodín a priebeh celého zastupiteľstva monitorovali 3 kamery v sále. Nová služba, ktorou sa snaží mesto vychádzať v ústrety občanom, je zaujímavá aj v tom, že kamery sú napojené na hlasovací systém a automaticky sa natáčajú na rečníkov. Okrem on-line prenosu bude v budúcnosti na stránke mesta k dispozícii aj videozáznam a užívateľ si bude môcť zvoliť priamo to vystúpenie, ktoré ho zaujíma.
Primátor Richard Raši bol so skúšobnou prevádzkou spokojný: „Dlho sme hľadali spôsob ako efektívne obnoviť priamy prenos z mestského zastupiteľstva. Odteraz budú mať Košičania možnosť nielen naživo sledovať priebeh mestského zastupiteľstva na našej stránke, ale neskôr si aj pozrieť záznam z rokovania, prípadne vyjadrenia mestských poslancov k jednotlivým bodom. Je to ďalší z krokov otvorenia sa verejnosti. Nie každý občan má príležitosť prísť na rokovanie osobne, takto bude môcť kontrolovať svojich volených zástupcov. "