Prejsť na obsah

Primátor sa zapojil do pokusu o Guinnessov rekord

Metropola východného Slovenska každoročne žije atmosférou výnimočnej akcie Dni španielskej kultúry. Tento rok sa v rámci nej uskutočnil aj pokus o Guinnessov rekord v nepretržitom hraní bedmintonu. Nie len svojou záštitou, ale aj aktívnou účasťou ju podporil aj primátor Košíc Richard Raši.

Organizátori a účastníci sa snažili dosiahnuť rekord hraním bedmintonu nepretržite 7 dní a 7 nocí v obchodnom centre Optima v Košiciach. Celá akcia odštartovala vo štvrtok 29.septembra a trvala do štvrtku 6.októbra.
Ambíciou bol zápis do Guinessovej knihy rekordov v dĺžke hrania súťažného bedmintonu, čo sa s časom 168 hodín aktívneho športovania podarilo. Rekord spočíval v dvojhre v bedmintone na jednom kurte, bez akýchkoľvek prestávok podľa medzinárodných súťažných pravidiel bedmintonu. Záverečný zápas patril primátorovi Richardovi Rašimu a viacnásobnému majstrovi Slovenska za dorast Petrovi Hornungovi.
„Nadchlo ma to, teším sa zo všetkých športových aktivít, do ktorých sa Košičania zapájajú. Študenti Gymnázia Park mládeže môžu byť na seba hrdí za výborne pripravenú akciu," skonštatoval primátor.