Prejsť na obsah

Primátorská kvapka krvi

V rámci osláv „Dňa mesta Košice" sa v pondelok 5. mája začala na transfúznom oddelení Fakultnej nemocnice Samosprávna kvapka krvi, ktorého súčasťou bol 2. ročník Primátorskej kvapky krvi, konajúcej sa v priestoroch košického magistrátu. Podujatie organizoval košický magistrát v spolupráci s košickým pracoviskom Národnej transfúznej služby (NTS), ktoré sem previezlo svoju mobilnú odbernú jednotku.

Ako prví dnes darovali vzácnu tekutinu primátor mesta František Knapík a námestník Jozef Filipko. Aj pre pracovníkov magistrátu to bolo pohodlnejšie riešenie, čo sa odrazilo v počte pracovníkov zapojených do darcovstva. Podľa pracovníčok transfúznej stanice, zo 43 zaregistrovaných darcov mohlo darovať svoju krv 34 občanov, medzi ktorými boli aj dvaja náhodní návštevníci magistrátu. K aktívnym darcom sa pripojili aj dvaja poslanci MZ – K. Čižmáriková a J. Drábik.

Darcov prišli s krátkym programom povzbudiť deti z materskej škôlky na Budapeštianskej ulici, kde pracuje najmladšia detská dobrovoľná hliadka mladých záchranárov Červenáčik.

Primátorská kvapka krvi, ktorá prebiehala v pondelok na magistráte medzi 8.00 až 12.00 hod., pokračuje až do piatku 9. mája na transfúznej stanici na Triede SNP.