Prejsť na obsah

Prvá elektronická aukcia na Magistráte mesta Košice

Mesto Košice dnes prvýkrát uskutočnilo verejné obstarávanie formou elektronickej aukcie. „Elektronickou aukciou sme dnes vyberali dodávateľa na silvestrovský ohňostroj, ktorý bude organizovaný v réžii mesta Košice v rámci osláv príchodu Nového roku 2010,“ uviedol Viliam Beňo, vedúci referátu verejného obstarávania Magistrátu mesta Košice.

Elektronická aukcia prebiehala pod dohľadom odborného poradcu dnes od 12.30 do 13.15 hod. „Elektronickou aukciou mesto ušetrilo 5 percent oproti najnižšej predloženej písomnej ponuke, ktorá bola 2 500 eur,“ doplnil Viliam Beňo.

„Cieľom verejného obstarávania formou elektronickej aukcie je zabezpečiť vyššiu hospodárnosť, efektívnosť a transparentnosť v procese verejného obstarávania,“ vyjadril sa v súvislosti so spustením elektronického verejného obstarávania primátor mesta Košice František Knapík.

Úrad samosprávy mesta Košice nasleduje vzor Dopravného podniku mesta Košice, ktorý za uplynulých 25 mesiacov uskutočnil už vyše 200 e-aukcií a nedávno získal i ocenenie E-BIZ TREND za transparentné verejné obstarávanie. DPMK je podľa dostupných informácií jediným dopravným podnikom v rámci Slovenska, Čiech a Poľska, ktorý robí verejné obstarávania cez internet v takom rozsahu. Elektronické aukcie pri obstarávaní využívajú na Slovensku, v Česku a Poľsku takmer dve stovky samospráv, mestských či verejných podnikov a firiem.

Druhá elektronická aukcia sa na Magistráte mesta Košice uskutoční v priebehu tohto týždňa a jej predmetom bude vykonávanie sociálnych pohrebov.