Prejsť na obsah

Prvá tohtoročná Olympijská kvapka krvi bude 24. apríla v Košiciach

Olympijská kvapka krvi je už tradičný projekt Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), ktorý sa realizuje už niekoľko rokov, v rôznych mestách Slovenska. Prvá tohtoročná Olympijská kvapka krvi sa uskutoční už o niekoľko dní , v stredu 24. apríla 2019 v Košiciach. 

Nadácia SOŠV pozýva ľudí z Košíc a okolia, ktorí chcú pomôcť darovaním najvzácnejšej tekutiny ľuďom s vážnymi zdravotnými problémami, aby v uvedený deň prišli v čase od 9.00 do 12.00 hod do budovy Magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48/A, odbery krvi budú robiť pracovníci Národnej transfúznej služby SR vo vstupnej hale. 

„Vždy nás poteší, ak sa k tejto myšlienke pripoja aj naši športovci. Po minulé roky z radov olympionikov tento projekt aktívne podporili Jana Dukátová, Jakub Grigar, Martina Gogolová-Kohlová, Zuzana Rehák Štefečeková, Richard Varga, Juraj Tarr, Tibor Linka, Andrej Martin, Matej Tóth, Juraj Minčík, či Michal Handzuš. Z tejto spolupráce ide veľmi veľa dobrej energie, a to nám vzájomne pri práci veľmi pomáha. Vyzývame ľudí, aby sa k nám pripojili a prišli darovať krv,“ povedal predseda správnej rady Nadácie SOŠV Dušan Guľáš. 

Darcovia krvi v Košiciach môžu využiť parkovisko pri budove magistrátu, Nadácia SOŠV oslovila so žiadosťou o podporu akcie aj Športové gymnázium v Košiciach a Olympijský klub Košice. 

ZDROJ: Nadácia SOŠV