Prejsť na obsah

Psychosociálne centrum pripravilo projekt pre seniorov

Psychosociálne centrum v rámci svojej činnosti programovo organizuje podujatia pre rôzne skupiny obyvateľov mesta, jednou z nich sú aj seniori. Práve im je venovaný aj najnovší projekt pod názvom „Podporíme zdravé starnutie", ktorý realizujú s finančnou podporou Fondu zdravia mesta Košice, n. f., vo výške 280 eur.

V rámci projektu sa 17. februára uskutoční prednáška z oblasti prevencie psychických ochorení a zdravého starnutia a kurz trénovania pamäti pre seniorskú populáciu. Prednáška umožní seniorom získať informácie o zdravom starnutí, ochrane vlastného zdravia a včasnej diagnostike psychických ochorení. Kurz trénovania pamäti je efektívnou a hravou formou prevencie demencie vo vyššom veku, podporuje kognitívne a pamäťové funkcie.

Kurz bude prebiehať raz týždenne, spolu 10 týždňov v rozsahu 1,5 hodiny. Tréning pozostáva z psychomotorických cvičení, pamäťových techník, rôznych úloh podporujúcich koncentráciu a tvorivé pamäťové schopnosti. Zlepšenie pamäti prináša väčší pocit samostatnosti a zároveň zvyšuje dôveru vo vlastné schopnosti. Predpokladaný počet je 10 – 12 seniorov v skupine. Do kurzu trénovania pamäti sa seniori môžu prihlásiť po prednáške, ktorá sa uskutoční dňa 17. 2. 2010 o 14.00 hod. v Domove dôchodcov na Garbiarskej ulici č. 4.

Bližšie informácie získate v Psychosociálnom centre, Južná trieda 23, Košice alebo na tel. čísle 055/6784520.