Prejsť na obsah

Psychosociálne centrum učilo deti predchádzať drogám

Tábor plný hier, zábavy, rôznych voľnočasových aktivít, ale aj vzdelávania zažili detskí účastníci Staromestského tábora v Košiciach. Počas neho absolvovali aj dve zaujímavé besedy zamerané na protidrogovú tematiku.

Besedy na tému „Drogy, závislosť a sloboda" zrealizovalo Psychosociálne centrum v Košiciach v dňoch 21. júla a 27. júla pre 61 detí tábora. Ich cieľom bolo spestriť letný program detí o psychologické hry a aktivity zamerané na prevenciu drogovej závislosti.

Stretnutia boli spojené s veselými arteterapeutickými a muzikoterapeutickými hrami na tému drogy a viedla ich psychoterapeutka a psychiatrička Psychosociálneho centra MUDr. Denisa Borošová spolu s dobrovoľníčkou, skúsenou v protidrogovej problematike, Evou Ivancovou.
Deti si počas nich utvorili detský parlament, zvolili si prezidentku svojho štátu a po búrlivej debate o nikotíne, dechte a ich škodlivosti, spoločne odhlasovali zrušenie fajčenia vo všetkých slovenských kaviarňach, zmrzlinárňach a pizzeriách. V iných hrách sa naučili, ktoré fyziologické činnosti ľudský organizmus stimulujú a ktoré nás upokojujú, čo si na sebe hneď vyskúšali.

Zdroj: MUDr. Borošová Denisa