Prejsť na obsah

Rallye Opatovskú odštartovala viceprimátorka Renáta Lenártová

Už štrnásty ročník charitatívneho podujatia Rallye Opatovská sa opäť niesol v znamení motorizmu, súťaží, vedomostí a detskej radosti. Akciu venovanú hendikepovaným deťom prišli do Košíc podporiť mnohé osobnosti známe nielen z televíznych obrazoviek. Veľkolepý štart zobrala do svojich rúk viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová.

Rallye Opatovskú s podtitulom Žiť na plný plyn každoročne organizuje Aneta Smiková zo spoločnosti U.S. Steel Košice a autor myšlienky hudobník Erik Aresta v spolupráci so Spojenou školou Opatovská 97. Jej hlavným cieľom je potešiť mentálne a fyzicky znevýhodnené deti, pre ktoré je tento deň možnosťou športovo sa vyžiť, stretnúť s kamarátmi a tiež známymi osobnosťami. Medzi tými sa, ako každý rok, objavili hudobník Erik Aresta, moderátor Patrik Herman, spevák Igor Timko či JOJ-kár Juraj Hajdin.

Nie len oni sa nachvíľu stali pretekármi a 24 detských posádok viezli po vyznačených trasách, na ktorých spoločne plnili rôzne vedomostné úlohy. Posádka viceprimátorky Renáty Lenártovej sa tešila z pekného auta, v ktorom sa viezla.
„Auto vyzerá super, už sa tešíme a dúfame, že to dnes vyhráme," zhodli sa Gabko, Miška a Kristiánko pred štartom. Posádka mesta síce dorazila do cieľa ako prvá, no keďže sa prihliadalo aj na iné aspekty súťaže ako rýchlosť, výsledky napokon rozhodli inak. Víťazom sa stal tím Patrika Hermana.
„Bolo to mimoriadne príjemné spestrenie dňa a práce, ktorú robím. Deti boli úžasné a ako všetky, aj ony potrebujú takéto aktivity a podnety, ktoré im vyčaria úsmevy na tvárach. Rallye Opatovská je nielen súťaž s dlhoročnou tradíciou a plnohodnotnou myšlienkou, ale aj priestorom pre výnimočné deti, ktoré dokazujú, že sú rovnako šikovné ako ich rovesníci," dodala viceprimátorka.