Prejsť na obsah

Rekonštrukcia križovatky sa predĺži o deň

Rekonštrukčné práce na cestno-koľajovom prejazde križovatky Hlinkova - Watsonova - Komenského sa predĺžia o jeden deň. Vyplynulo to z dnešného kontrolného dňa, na ktorom sa zúčastnil generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč. Definitívne ukončenie prác ovplyvnilo daždivé počasie. Rekonštrukciu celého koľajiska dokončili pracovníci už v utorok podvečer, „kvôli dažďu však odvtedy nemôžu položiť v mieste opravy cestný koberec. Pre nepriaznivé počasie nám neostalo nič iné, len predĺžiť o deň opravu, aj uzávierku cestnej premávky," uviedol generálny riaditeľ Tkáč. Cestná doprava aj pôvodná premávka MHD by v danom úseku mohla byť obnovená v piatok 13. novembra.

Aj v priebehu zajtrajšieho dňa budú električky premávať len po Námestie Maratónu mieru, odtiaľ budú cestujúcich v smere na Havlíčkovu voziť autobusy označené písmenom X. Rovnako naďalej ostanú v platnosti úprave pre motoristov. Pracovníci DPMK zatiaľ nezaznamenali žiadne problémy v súvislosti s cestnými úpravami, ktoré si rekonštrukcia a modernizácia úseku vyžiadali.

Rekonštrukcia jedného z najnamáhanejších dopravných úsekov sa začala v nedeľu a mala sa skončiť v stredu, teda dnes. Ide o komplexnú rekonštrukciu a modernizáciu úseku, ktorá zvýši bezpečnosť a komfortnosť prejazdu nielen pre motoristov, ale aj pre cyklistov. Celková invrestícia je vo výške 59 tisíc eur (cca 1,8 mil. Sk).

DPMK ďakuje vodičom a cestujúcej verejnosti za trpezlivosť a pochopenie.



Kontakt pre médiá:

Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6
murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com