Prejsť na obsah

Rekonštrukcia Vrátnej

V roku 2007 uskutočnilo mesto Košice pracovné rokovania za účasti všetkých zainteresovaných (správcov inžinierskych sietí - Východoslovenská vodárenská spoločnosť, Slovenský plynárensky priemysel, Slovak Telekom, Východoslovenská energetika), ktorí sa dohodli na koordinovanom postupe pri realizácii rekonštrukcie zvyšných úsekov Vrátnej ulice. Začínajúca rekonštrukcia verejných rozvodov inžinierskych sietí, prípojok a telesa komunikácií, chodníkov a povrchových úprav vyrieši ich súčasný nevyhovujúci a miestami až kritický stav. Rekonštruovaná komunikácia bude mať nový asfaltový povrch, dláždené parkovacie plochy a chodníky z porfýrovej dlažby.

Začatie stavebných prác je naplánované na koniec mája 2008, ich ukončenie (ak sa pri výkopoch a odkrytí starých vedení nevyskytnú nepredvídané okolnosti) je predpokladané na október 2008. Pri realizácii prác dôjde z technických dôvodov k uzatvoreniu dotknutých úsekov ulice, čím sa na nevyhnutnú dobu obmedzí až zamedzí prístup motorovým a iným vozidlám k objektom nachádzajúcim sa v dotknutom priestore (prejazd, zásobovanie, parkovanie, odvoz odpadu a pod.).

K objektom bude možný len obmedzený prístup pre peších. Dôjde aj k zmene systému zberu a odvozu komunálneho odpadu. Podrobné informácie dostanú obyvatelia Vrátnej poštou, prípadne sa môžu informovať na Magistráte mesta Košice.

Rekonštrukcia ulíc v historickom jadre (Hrnčiarska, Hlavná, Mlynská, Alžbetina, Mäsiarska, Dominikánske námestie, Kováčska a k nim priľahlých ulíc) začala ešte v roku 1996. Z dôvodu technickej, ekonomickej a koordinačnej náročnosti rekonštrukčných prác nedošlo doteraz k realizácii všetkých úsekov stavieb.