Prejsť na obsah

Rokovanie Mestskej rady prebehlo veľmi rýchlo

Septembrové zasadnutie Mestskej rady sa zaoberalo 7 bodmi, z ktorých najviac diskutovaným bol návrh organizačného poriadku zamestnancov Magistrátu mesta Košice. Jeho prepracovaný návrh prešiel mnohými pripomienkami najmä zo strany hlavného kontrolóra mesta Košice R. Hojera. Mestská rada tento bod podľa predloženého návrhu v konečnom hlasovaní neschválila. Aj napriek tomu sa o ňom bude vo štvrtok 27.9.2007 rokovať na mimoriadnom Mestskom zastupiteľstve.
Mestská rada odporučila prerokovať na Mestskom zastupiteľstve správu o vstupe Košíc do Asociácie európskych miest a regiónov pre kultúru Les Rencontres. Členom tejto asociácie sú takmer všetky kandidátske mestá EHMK 2013 z Francúzska. Hlavným cieľom organizácie je predovšetkým networking miestnych a regionálnych samospráv, ich skúmanie a napomáhanie spolupráce v oblasti kultúry. Ročný členský poplatok pre mesto Košice bude 900 EUR.
Mesto Košice dokončilo výstavbu bytového domu na Baltickej ulici, ktorý do realizácie uznesenia o postupe pri nakladaní s bytmi zveruje do správy Bytového podniku mesta Košice.
Posledné body rokovania sa týkali odpredaja majetku formou verejnej dražby resp. obchodnej verejnej súťaže.