Prejsť na obsah

Školské služby pre deti počas vianočných prázdnin

Predo dvermi je čas Vianoc, s ktorým pre školákov a deti v MŠ prichádzajú aj vianočné prázdniny. „Oddelenie školstva na Magistráte mesta Košice informuje širokú verejnosť, že vianočné prázdniny budú v termíne od 23. decembra 2009 do 8. januára 2010. Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice budú v plnej prevádzke od 11. januára budúceho roka," uviedla v tejto súvislosti vedúca Oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Helena Jeníková. Rodičia, ktorí potrebujú svoje dieťa ponechať v starostlivosti materskej školy aj počas prázdnin, sa však nemusia obávať. „Počas vianočných prázdnin budú podľa harmonogramu v prevádzke určené materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Prevádzka v nich pobeží pre všetky okolité materské školy. Stačí ak materské školy mimo prevádzky nahlásia MŠ, ktorá bude v prevádzke, počet detí, ktorých rodičia záväzne prejavili záujem navštevovať určenú materskú školu," spresnila Helena Jeníková. Určené materské školy budú mať prevádzku počas vianočných prázdnin každý pracovný deň. „Prevádzku zabezpečí riaditeľka danej MŠ v plnom rozsahu a s podmienkami prevádzky MŠ oboznámi aj rodičov," uzavrela Helena Jeníková.

Materské školy v prevádzke počas vianočných prázdnin:

MČ Západ - MŠ Moldavská 23, MŠ Trebišovská 11
MČ Sever - MŠ Obrancov mieru 20
MČ Juh - MŠ Turgenevova 38, MŠ Palárikova 22
MČ Sídl. Nad Jazerom - MŠ Galaktická 9
MČ Sídl. Ťahanovce - MŠ Budapeštianska 3
MČ Sídl. Dargovských hrdinov - MŠ Povstanie českého ľudu 11
MČ Sídl. KVP - MŠ Húskova 45 a Detské jasle Jesenná

Vianočné prázdniny v Centrách voľného času
v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice


Centrá voľného času v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice pripravili pre deti a mládež počas vianočných prázdnin opäť pestrú ponuku voľnočasových aktivít.

Nočný zákryt plejád mesiacom
CVČ Domino, Popradská 86 organizuje od 28. do 30. decembra 2009 podujatie s názvom Zimné prázdniny v Domine alebo prázdninujme s kamarátmi. Otvorený klub pre verejnosť, t.j. detská herňa, v ktorej na prázdninujúce deťúrence čakajú spoločenské hry, stavebnice, hračky, preliezačky, stolný tenis, stolný futbal, posilňovňa a internet bude k dispozícii po tieto tri dni od 10.00 do 16.00 hod.

Ak patríte k milovníkom astronómie, práve pre vás je určené podujatie Zákryt Plejád Mesiacom. Mimoriadne astronomické podujatie sa uskutoční pre širokú verejnosť pri príležitosti Medzinárodného roka astronómie IYA 2009 29. decembra od 2.00 do 5.00 hod. ráno, ale iba za jasného počasia. Okrem týchto zaujímavých akcií ponúka CVČ Domino školopovinným deťom vo veku od 7 do 14 rokov v termíne od 4. do 8. januára 2010 Zimný prímestský tábor. Každý deň v čase od 7.00 do 17.00 hod. čaká na táborníkov pestrý rekreačno-zábavný program, celodenné výlety do okolia Košíc, športové a turistické aktivity. V dňoch 23., 28. – 30. 12. 2009 a 4. – 8. 1. 2010 bude k dispozícii prázdninujúcim aj záujmová činnosť krúžkov, klubov a skupín.

CVČ Technik Orgovánová 5
Pravidelná záujmová činnosť bude prebiehať v CVČ Technik na Orgovánovej 5 v riadnom čase podľa rozvrhu alebo podľa dohody s členmi záujmových útvarov. Okrem pravidelnej činnosti sú pre deti a mládež pripravené klubové dni (23., 28. - 31. 12. 2009 a 4. - 5. 1. 2010 a 7 .- 8. 1. 2010) a v rámci nich možnosť zmysluplne sa vyblázniť pri PC hrách, v klube Slniečko, v tvorivých dielňach, posilňovni, na internete či pri stolnom tenise.

Prímestský zimný tábor
Ak ešte zháňate výzdoby na vianočný stromček, CVČ Dúha, Kórejská 1 vám 23. decembra 2009 ponúka možnosť vlastnoručne si vyrobiť vo Vianočnej tvorivej dielničke hlinené ozdoby a sviečky podľa svojich predstáv. V dielničke sa tiež naučíte vyrobiť vianočné darčeky a magnetky. Domov si okrem krásnych výrobkov odnesiete aj úžasnú predvianočnú náladu. Pre dobrodruhov zas CVČ Dúha organizuje v dňoch 4. – 5. a 7. – 8. 1. 2010 prímestský zimný tábor. Čaká na vás celodenný výlet do Drienovských kúpeľov, výlet na Bankov, vychádzka Nad Jazerom, prechádzka centrom mesta, návšteva múzea ceruziek, prírodovedného múzea, zimné športy, tvorivá dielnička, počítače, hry a súťaže.

CVČ Mikádo
Pracovisko na Jegorovovom námestí 5 bude otvorené počas celých prázdnin. Počas vianočného obdobia deťom a mládeži ponúka podujatia s názvom Otvorený klub. V kultivovanom prostredí je možné zahrať si stolný tenis, stolný futbal, biliard a iné spoločenské hry, ako aj posurfovať na 11 PC pripojených na internet. Otváracie hodiny sú od 10.00 do 16.00 hod.

Bližšie informácie môžu záujemcovia nájsť na internetových stránkach jednotlivých centier voľného času,
www.cvctechnik.sk; www.cvcjegorke.edu.sk; www.cvcdomino.sk.