Prejsť na obsah

Sobotňajší „Polievkáč“ sa presúva na koniec novembra

Ak ste sa túto sobotu tešili na obľúbený Polievkový festival v košickom Kulturparku, musíte si naň ešte chvíľu počkať.

Organizátori z K 13 – Košické kultúrne centrá oznamujú fanúšikom tých najlepších polievok najrôznejšieho druhu a chuti, že termín konania festivalu sa z technických a hygienických príčin presúva na sobotu 30. novembra 2019.

Miesto podujatia aj zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti aj pre novembrový termín. V prípade, ak návštevníci budú trvať na vrátení zakúpených lístkov, bude tak možné urobiť v priestoroch Informačného Centra Delta na Kukučínovej 2 ((Biele námestie pred vstupom do areálu Kultuparku) počas jeho otváracích hodín každý deň vrátane víkendu od 10.00 do 18.00 hod.

„Vzhľadom na tohtotýždňové stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) sme sa rozhodli presunúť termín konania festivalu na 30. novembra 2019. Hlavným dôvodom je to, aby  prihlásené súťažiace tímy dostali čas prispôsobiť sa prísnym podmienkam prípravy a podávania polievok, kde je potrebné dodržiavať všetky platné právne predpisy vrátane hygienických noriem. Veľký úspech doterajších ročníkov festivalu a našej spoločná chuť nevzdať sa bude isto zárukou toho, aby to dobre dopadlo a boli dovtedy splnené všetky požiadavky od RÚVZ. Ďakujeme za pochopenie a veríme, že v náhradnom termíne sa spoločne stretneme v priateľskej nálade,“ uviedla poverená riaditeľa K13 - Košické kultúrne centrá Denisa Vágner.

O POLIEVKOVOM FESTIVALE KOŠICE 2019

Populárny „Polievkáč“ je obľúbeným miestom gastro zážitkov pre všetky vekové kategórie návštevníkov. Má za sebou už sedem úspešných ročníkov. Jeho hlavným cieľom je ukázať, aké rôznorodé je naše mesto, kto každý je jeho súčasťou a aké komunity v našom meste žijú. Reprezentuje národnostnú a kultúrnu všehochuť, ktorú v Košiciach bez väčších problémov nájdete. Menšiny a spolky pôsobiace v Košiciach, či už vo väčšom alebo menšom zastúpení, predstavujú to najlepšie zo svojich kultúr, svoju kuchyňu, konkrétne polievku. Dôležitou myšlienkou festivalu je prezentovať a spoznávať košickú národnostnú a kultúrnu rozmanitosť, odstraňovať bariéry, ktoré vznikajú medzi ľuďmi rôznych skupín a etník, podporiť toleranciu a prispieť k ich vzájomnému dialógu. Aj preto mesto Košice a K13 - Košické kultúrne centrá robia všetko preto aby tento festival a jeho myšlienka pokračovala.