Prejsť na obsah

Španielsko na týždeň v srdci Košíc

Dni španielskej kultúry sa prehupli do svojej druhej polovice a Košice čakajú ešte tieto podujatia.
Na štvrtok si študenti španielskeho gymnázia pripravili komédiu: Tri cylindre. V španielčine ju naštudoval lektor tejto školy Enrique Viňas Duque. Začiatok je o 16:30 vo Veritase na Dominikánskom námestí.

V sobotu si môžete zájsť do ohniska španielskeho diania v Košiciach – Gymnázia Park mládeže 5 na deň otvorených dverí. Venovať sa Vám môže riaditeľka školy RNDr. Alena Bobáková, ktokoľvek z ôsmich učiteľov zo Španielska a Latinskej Ameriky ako aj slovenskí učitelia či študenti tohto najväčšieho španielskeho gymnázia na Slovensku.

Do Dní španielskej kultúry sa zapojí v piatok večer aj Štátne divadlo Košice, ktoré odohrá svetoznámu drámu Federica García Lorcu – Dom Bernardy Alby.

Počas víkendu bude prebiehať v tanečnej sále gymnázia rýchlokurz salsy, ktorý povedie rodený Peruánec a profesor spomínaného gymnázia v jednej osobe - José García so svojou manželkou.
V nedeľu sa začnú mimoriadne Potulky mestom Košice s Milanom Kolcunom, tentokrát dvojjazyčne: slovensko-španielsky. Témou bude Dóm sv. Alžbety.

Záverečným podujatím bude Večer španielskych umelcov v Múzeu Vojtecha Löfflera. O 19:00 sa začne komorný koncert huslistky Concepción Carmony Arcos a klaviristu Manuela Fernándeza.

Podrobnejšie informácie nájdete na www.gpm.edupage.org alebo Vám ich poskytnú na telefónnom čísle: 055/6335470.