Prejsť na obsah

Spoločne opravujú chodníky

Mesto Košice v spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto v priebehu mesiaca september už ukončili opravu chodníka na Kuzmányho ulici v rozsahu 780 m², kde bol vymenený živičný kryt chodníka.

V týchto dňoch prebieha rekonštrukcia chodníka v parku na Moyzesovej ulici od ulice Hviezdoslavovej po Poštovú, kde sa tiež mení živičný kryt chodníka a obrubníky v rozsahu cca 1500 m². Chodník pre chodcov bude po rekonštrukcii prístupný aj pre in-line korčuliarov. Rovnako ako doteraz i naďalej bude možný prejazd parkom na Moyzesovej aj pre cyklistov po trase, ktorú dopravnými značkami vyznačí správa mestských komunikácií.

V rámci prác v parku na Moyzesovej ulici Správa mestskej zelene po ukončení rekonštrukcie chodníka zrevitalizuje trávnik a lavičky - k doterajším 18-im pribudne 8 nových a osadí 25 nových nádob na smetie.

Posledný, v pláne tohtoročných rekonštrukcií, je chodník od Strojárenskej ulice po objekt prezidentskej kancelárie na Hviezdoslavovej ulici v rozsahu 600 m², kde tiež ide o výmenu živičného krytu chodníka.

Uvedené opravy majú trvať približne do polovice októbra. Na realizácii týchto rekonštrukcií sa finančne spolupodieľajú MČ Staré Mesto (50-tisíc eur) a mesto Košice (7-tisíc eur).