Prejsť na obsah

Športový deň národnostných menšín opäť zblížil

Športové súťaže, súťaže zručnosti, rómska ľudová hudba, spev a najmä dobrá nálada a súdržnosť boli súčasťou 13. ročníka Športového dňa národnostných menšín, ktorý sa uskutočnil uplynulú sobotu v športovom areáli Olympia na sídlisku Ťahanovce.

Do jednotlivých disciplín sa tento rok zapojilo 170 účastníkov zastupujúcich deväť národnostných menšín: bulharskú, českú, karpatsko-nemeckú, maďarskú, poľskú, rómsku, rusínsku a ukrajinskú. Súťažilo sa vo futbale, tenise, šachu, šípkach, štafetovom behu rodín a preťahovaní lanom, pre najmenších boli pripravené súťaže zručnosti.

Športový deň národnostných menšín slávnostne otvoril Anton Glezgo (predseda Klubu národnostných menšín a Pamätnej izby Sándora Máraiho), Jozef Filipko (predseda komisie národnostných menšín), Emil Petrvalský (starosta Mestskej časti Košice – Sídlisko Ťahanovce), ktorý nad podujatím prevzal záštitu a vzácny hosť Boyko Hadjiyski (konzul Bulharskej republiky na Slovensku), ktorý sa na podujatí aj aktívne športovo zúčastnil s manželkou a dvoma dcérami.

Zdroj: Ing. Veronika Kentošová - Sekretárka komisie národnostných menšín