Prejsť na obsah

Stavebné úpravy miestnych komunikácií

V októbri započali v Košiciach stavebné úpravy niektorých častí miestnych komunikácií. Inžinierske stavby zhotovujú Myslavskú cestu, kde sa opravuje živičný kryt vozovky, zvislé a vodorovné dopravné značenie. Začiatkom decembra by stavba za 13,7 mil. Sk mala byť ukončená.

Na Považskej ulici spoločnosť Eurovia-Cesty okrem opravy živičného krytu vozovky buduje aj chodníky s bezbariérovými priechodmi. Plánuje sa aj výšková úprava uličných vpustí a poklopov. Celkové náklady na túto cestu, ktorá bude ukončená do Vianoc, dosiahnu výšku 9,5 mil. Sk.

Začiatkom decembra by sa mali ukončiť aj opravy miestnej komunikácie na Popradskej ulici. V rozsahu stavebných prác je zarátaná oprava živičného krytu vozovky, oprava chodníkov a obrubníkov, vybudovanie bezbariérových priechodov, výšková úprava vpustí a poklopov, oprava a nátery zábradlia i vodorovné dopravné značenie. Mesto počíta na túto časť komunikácie s nákladmi cez 13 mil. Sk.

Stavebné úpravy začali aj na Triede SNP, ktorú spoločnosť SKANSKA odovzdá po úpravách do užívania v polovici decembra. Na miestnej komunikácii bude za 8,6 mil. Sk opravený živičný kryt, chodníky, obrubníky a výšková úprava uličných vpustí.