Prejsť na obsah

Svetový deň detí oslávime 20. novembra atraktívnym programom aj v Košiciach

Slovenské deti majú svoj deň až dvakrát v roku. Kým Medzinárodný deň detí sa u nás tradične oslavuje 1. júna, inde vo svete je to na základe odporúčania OSN aj 20. novembra. V metropole východu čaká detváky bohatý program už budúci pondelok. V budove Alfa v Kulturparku na Kukučínovej ulici na nich čaká veľká porcia zábavy, zážitkov a možnosť spoznať nových kamarátov v čase od 14.00 do 18.00 hod. Spoločnosť a náladu dotvorí kúzelník Gabi nielen kúzlami, ale aj balónovou show. Súčasťou programu je aj 8-metrová Stena vďačnosti, kde budú môcť deti napísať alebo nakresliť svoj odkaz, či vďaku celému svetu.

„Máme pripravené viaceré zaujímavé programy. Deti si budú môcť vyskúšať svoje sily a vedomosti v interaktívnych úlohách a za ich absolvovanie dostanú prekvapenie. Takisto darček získajú všetci tí, ktoré sa na predregistrujú. Okrem toho sa deti a ich rodičia môžu zúčastniť na prezentácii 12 partnerských organizácií, ktoré im tam poskytnú informácie o svojej činnosti,“ uviedla koordinátorka integrácia cudzincov v meste Košice Adriana Čurajová.


Tá pridala aj link, na ktorom môžu rodičia ešte pred akciou zaregistrovať svoje ratolesti:  https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=OOdUNpiDx06XDU8ASYgmX0qnda6OrH1Jl3qaYdiPSq9UQlZDWUJIRzlYMzhPNkRTMVI1UDZWMFlJUy4u

Dóm svätej Alžbety v ten deň vysvietia na modro

Ako doplnila, po celom svete si na práva detí pripomíname aj iniciatívou Blue Landmarks. 

„Práve 20. novembra mnohé mestá na celom svete nasvietia vybrané pamiatky na modro, čo bude symbolizovať ich záväzok chrániť práva detí. V Košiciach sa k tejto iniciatíve pripojíme  na modro vysvietenou katedrálou Dómu svätej Alžbety.“

Oslavy svetového dňa detí spoluorganizuje Mesto Košice a mestský podnik K13 so svojimi partnermi: Unicef, UNHCR, IOM, Človek v ohrození, Slovenská humanitná rada, Mareena, Liga za duševné zdravie, Liga za ľudské práva, Centrum pre matku a dieťa Radosť, NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže, Úsmev ako dar a Gréckokatolícka eparchiálna charita.