Prejsť na obsah

Ťahanovská športová olympiáda detí predškolského veku

V utorok 14. júna 2011 so začiatkom o 9,00 hod sa v areáli Materskej školy Belehradská 6, v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice, uskutočnila v poradí „5. Ťahanovská športová olympiáda detí predškolského veku".

Olympiádu organizovali Mestská časť Sídlisko Ťahanovce a Materská škola Belehradská 6, pod vedením riaditeľky školy Mgr. Kataríny Holováčovej a v spolupráci s olympijským klubom Košice.
Zapojili sa do nej deti materských škôl zo sídliska Ťahanovce konkrétne deti z MŠ Belehradská 6, MŠ Budapeštianska 1, MŠ Melánie Nemcovej Budapeštianska 3, MŠ Havanská 26, MŠ Juhoslovanská 4 a z Mestskej časti Kavečany súťažili deti z MŠ Budanova 6.
Olympiáda bola otvorená olympijskou hymnou, zavesením vlajky, zapálením olympijského ohňa a sľubom olympionikov. Malí športovci sa riadili heslom všetkých olympiád „Rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve". Celé dopoludnie sa nieslo v olympijskom duchu.
Športové výkony detí prišli podporiť Ing. Janka Rajňáková - Mestská časť Sídlisko Ťahanovce, pán Anton Švajlen - čestný člen Slovenského olympijského výboru a predseda Olympijského klubu Košice. MUDr. Marián Kafka - člen SOA pri Slovenskom olympijskom výbore, Ing. Henrieta Behinová - referát školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice.
Všetci súťažiaci za skvelé výkony a športové správanie boli odmenení športovými potrebami, sladkou odmenou a diplomom pre každého súťažiaceho. Ceny do súťaže poskytla Mestská časť Sídlisko Ťahanovce a Olympijsky klubu Košice, za čo im patrí vďaka.

Mgr. Katarína Holováčová, MŠ Belehradská 6