Prejsť na obsah

Technická univerzita v Košiciach a Mestská časť Košice - Sídlisko Ťahanovce získali financie z EÚ na realizáciu e-Government projektu

Ekonomická fakulta a Fakulta elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach sú členmi medzinárodného 11-členného konzorcia vytvoreného za účelom riešenia vedecko-výskumného projektu „Agilná verejná správa využívajúca manažment znalostí – SAKE". Projekt SAKE je financovaný Európskou komisiou v rámci 6. Rámcového programu EÚ.

Projekt začal 1. marca 2006 a potrvá 36 mesiacov, celkový rozpočet projektu je 2,5 mil. EUR. Cieľom projektu je vytvoriť informačný systém prístupný cez Internet, ktorý pomôže rozličným stupňom verejnej správy efektívne riešiť problémy, s ktorými sa vo svojej každodennej činnosti stretávajú v súvislosti s rýchlo sa meniacimi podmienkami – napr. zmeny v oblasti legislatívy, organizačné a iné zmeny. Úlohou Technickej univerzity je v rámci architektúry systému vytvoriť systém pre podporu spolupráce pracovníkov verejnej správy, ako aj následné testovanie celého systému v reálnych podmienkach. Testovanie a pilotnú prevádzku celého systému SAKE  bude realizovať Miestny úrad mestskej časti Košice - Sídlisko Ťahanovce. Projekt SAKE  by mal významne prispieť k zefektívneniu, skvalitneniu a urýchleniu činnosti orgánov verejnej správy a v konečnom dôsledku ju posunúť bližšie k občanovi.