Prejsť na obsah

Továrenskou ulicou najbližších päť týždňov neprejdete

V pondelok 26. júla od ôsmej hodiny ráno sa pre motoristov a autobusy MHD na nasledujúcich päť týždňov uzavrie prejazd Továrenskou ulicou od križovatky s Hlavnou až po kruhový objazd smerom k Jumbo centru.

Súvislú opravu miestnej komunikácie vrátane obnovy obrubníkov a priľahlých chodníkov na takmer 1800 m2 uskutoční spoločnosť Colas Slovakia, ktorá s cenou 112 532 eur uspela vo verejnom obstarávaní spomedzi kvarteta uchádzačov.

Motoristi aj cestujúci v MHD sa v tejto súvislosti musia pripraviť na viaceré dopravné obmedzenia a obchádzkové trasy. Z Bačíkovej ulice bude prikázaný smer jazdy vľavo na Hlavnú s pokračovaním cez Komenského a odbočkou doprava na Strojárenské ulicu a potom opäť doprava na Gorkého. Z Hlavnej ulice v smere na Hviezdoslavovu bude zákaz odbočenia doprava na Továrenskú, vodiči musia ísť rovno a pokračovať ďalej po Hlavnej až po križovatku na Námestí maratónu mieru. 

Zastávka MHD sa presunie na koniec Hlavnej 

Keďže doprava na celej ulici bude od pondelka až do 31. augusta úplne vylúčená, dovtedy bude zrušená aj zastávka liniek č. 17, 19, 22 a 36 Námestie Maratónu mieru na Továrenskej ulici. Namiesto nej budú cestujúci nastupovať a vystupovať na dočasnej zastávke na konci Hlavnej ulice.

Obchádzková trasa pre linky č. 17 a 19 je nasledovná: Zastávka Radnica Starého mesta – pokračuje po Bačíkovej rovno až ku križovatke s Hlavnou ulicou – doľava na Hlavnú ulicu – dočasná zastávka na konci Hlavnej ulice – pokračuje rovno na Komenského – na križovatke so Strojárenskou odbočí doprava – rovno cez Strojárenskú – doprava na Gorkého – doľava na Masarykovu – zastávka Železničná nemocnica – ďalej po svojej pôvodnej trase.

Pri linkách 22 a 36 platí podobná obchádzková trasa s tým rozdielom, že autobusy jazdiace po Gorkého ulici sa na križovatke pri Jumbo centre otočia do opačného smeru a prejdú na zastávku Mlynská bašta. Odtiaľ už pokračujú ďalej po svojej pôvodnej trase.

V Košiciach sa v súčasnosti rekonštruuje viacero ulíc a mostov

V metropole východu v súčasnosti prebieha aj súvislá oprava cesty na ulici Jána Pavla II na sídlisku KVP a stavia sa aj prepojovacia cesta medzi Perešom a Lorinčíkom. Zároveň sa rekonštruuje Potočná a časť Urbánkovej ulice pri štadióne Lokomotívy ako aj Americká trieda na sídlisku Ťahanovce od nadchodu až za budovu Slovenskej Pošty. Začiatkom augusta sa chystá aj oprava Táborskej ulice v mestskej časti Juh.

Okrem toho sa rekonštruujú mosty cez Hornád a Mlynský náhon na Hlinkovej ulici, resp. na Triede L. Svobodu, ktoré by mali byť dokončené v priebehu jesene.