Prejsť na obsah

Tradícia stretnutí zástupcov samospráv partnerských miest krajín V4 pokračuje aj v tomto roku

Počas maratónskeho víkendu navštívili Košice námestníci primátorov partnerských miest krajín V4 a okrem pracovných rokovaní sa aktívne zúčastnili aj na Medzinárodnom maratóne mieru.

Námestníkov primátorov miest Katowice, Miškovec a Ostrava slávnostne prijal primátor Košíc Richard Raši v sobotu v Historickej radnici. „Veľmi sa teším, že sme sa mohli stretnúť s našimi priateľmi z okolitých krajín. O to viac, že v tom istom čase sme mali v Košiciach dve akcie európskeho významu – Medzinárodný maratón mieru a Bielu noc. Verím, že toto stretnutie bude mať pozitívny efekt z hľadiska budúcej spolupráce v oblasti cestovného ruchu, investícií, športu i kultúry," povedal po stretnutí Richard Raši.
„Štvorstretnutia" prebiehajú v Košiciach od r. 2003, kedy sa nimi nadviazalo na skúsenosti bilaterálnych vzťahov medzi mestami Košice-Miškovec. Ich súčasťou sú športové podujatia, tento rok im dominoval práve tradičný MMM. Zúčastnili sa ich zamestnanci magistrátov, ktorí súťažili v disciplínach štafeta, polmaratón, in line skating a minimaratón. Partnerské mestá si medzi sebou zmerali sily aj vzájomne a v nedeľu večer boli slávnostne vyhodnotení a dekorovaní. V štafete získal prvé miesto Miškovec, v polmaratóne bodovali Katowice, In line skating ovládla pracovníčka Ostravského magistrátu a minimaratón najrýchlejšie spomedzi V4 zabehol Miškovec.