Prejsť na obsah

Transparentné výberové konanie na post generálneho riaditeľa DPMK sa dostalo do finále

Opakované výberové konanie na post generálneho riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa zajtra dostane do svojej záverečnej fázy, do ktorej sa dostali štyria spomedzi 14 prihlásených uchádzačov. V utorok predpoludním najprv 7-členná výberová komisia na neverejnom vypočutí preverí odborné a manažérske kvality kvarteta najlepších kandidátov a vypočuje si aj ich stratégiu rozvoja spoločnosti.

Popoludní o 14.00 hod. sa v malej zasadačke magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48 v Košiciach začne verejné vypočutie kandidátov, na ktorom sa rovnako ako počas všetkých transparentných výberových konaní môže zúčastniť aj verejnosť. Medzi troch najlepších postúpili Pavol Jendroľ, Jozef Oberuč a Vladimír Padyšák. Ich životopisy sú zverejnené na konci tejto správy. 

Každý z finalistov bude mať k dispozícií 45 minút. Počas nich má 10 minút na prezentáciu svojej stratégie rozvoja, ďalších 15 minút môže využiť na odpovede na otázky výberovej komisie a 20 minút je určených na zodpovedanie otázok verejnosti.

Priamy prenos pôjde aj na facebooku mesta

Verejné vypočutia bude možné cez livestream TelKE od 14.00 hod. sledovať aj na facebookovej stránke mesta Košice: https://www.facebook.com/kosiceofficial/ Otázky finalistom je možné položiť aj cez sli.do s použitím #dpmk

Výberová komisia na základe bodového hodnotenia odporučí v stredu 17. februára primátorovi mesta Jaroslavovi Polačekovi (nezávislý) najvhodnejšieho kandidáta. Generálneho riaditeľa DPMK budú o deň na to schvaľovať poslanci na mestskom zastupiteľstve. Ak ho poslanci odobria, svojej funkcie by sa mal ujať od 1. marca.