Prejsť na obsah

Tretí kontrolný deň na maratónskej trati bol zameraný na okolie Mieru a Aničky

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý), ktorý sa tento rok chystá zabehnúť polmaratón, absolvoval dnes spolu s organizátormi MMM a ďalšími zainteresovanými v poradí už tretí kontrolný deň na maratónskej trati.

Cieľom kontrolných dní je zistiť, ako a v čom môže mesto ešte pomôcť organizátorom pri príprave maratónu, najmä čo sa týka opráv ciest, po ktorých maratónci pobežia, ale aj čistoty a úprav zelene v okolí trate.

Kým počas prvých dvoch kontrolných dní sa zameral primátor so svojou na Hlavnú ulicu (štart – cieľ MMM), Námestie Osloboditeľov, Námestie Maratónu Mieru, Južnú triedu, Jantárovú a ďalšie ulice, dnes si prešiel celú Národnú triedu, Vodárenskú ulicu, Kostoliansku cestu, trať v rekreačnom areáli Anička, až po sídlisko Mier.   

Väčšie nedostatky by sa už podľa primátora nemali objaviť

„Doterajšie kontrolné dni nám ukázali, na čo sa máme v súvislosti s maratónskou traťou zamerať v budúcnosti. Kde treba začať so zveľaďovaním verejného priestoru, či už cez Útvar hlavného architekta, alebo opravami chodníkov, úpravami zelene a podobne. Asi najviac nedostatkov sme zistili počas kontrolných dní na Hlavnej ulici. Teší ma, že niektoré sú už odstránené a na ďalších sa pracuje. Zatiaľ to vyzerá tak, že žiadne iné väčšie nedostatky nás už nečakajú,“ uviedol po kontrolnom dni Jaroslav Polaček.

Podľa jeho slov, mesto má snahu aby sa nielen samotní bežci cítili počas MMM bezpečne a príjemne, ale aby sa ani návštevníci mesta a fanúšikovia, ktorí budú stáť pri maratónskej trati a povzbudzovať pretekárov, nemuseli pozerať na hrdzavé ploty, poškodenú zeleň či popraskané chodníky.

Zástupca Dopravného podniku mesta Košice primátorovi na kontrolnom dni prisľúbil, že najneskôr do 29. septembra opravia všetky nedostatky (prelomený asfaltový koberec, nerovnosti v dlažbe a pod.) zistené na Hlavnej ulici počas predchádzajúcich kontrolných dní. Do poriadku dajú aj povrch maratónskej „otočky“ na Hlavnej ulici (križovatka Hlavná – Pribinova – Rooseweltova). S primátorskými kontrolnými dňami, ale najmä ich výsledkom čo sa týka odstraňovania zistených nedostatkov vyjadrili spokojnosť aj organizátori Medzinárodného maratónu mieru.