Prejsť na obsah

Týždeň detskej knihy v Košiciach

Knižnica pre mládež mesta Košice (KMK) pripravila pre svojich čitateľov v mesiaci knihy viaceré zaujímavé podujatia.

V piatok 13. marca sa uskutoční stretnutie s predstaviteľom modernej slovenskej rozprávky Jánom Uličianskym v pobočke Nezábudka o 11. hod. a v sídle knižnice na Tajovského 9 o 14. hod. V pondelok 16. marca na základe celoslovenskej výzvy Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave sa budú vo všetkých pobočkách KMK hľadať knihy Pavla Dobšinského.

„Požiadali sme našich čitateľov, aby prehľadali svoje domáce knižnice a našli svoje vlastné knihy Pavla Dobšinského. S knihami majú prísť do knižnice, kde si knihu zapíšeme a deťom dáme pamätný list. Z výsledkov potom zistíme, koľko kníh Pavla Dobšinského sa nájde v domácnostiach na Slovensku," uviedla vedúca útvaru odborných činností KMK Terézia Damková.

V rámci Týždňa detskej knihy Knižnicu pre mládež mesta Košice navštívia spisovatelia Roman Brat, Erika Matonoková, Imrich Jesenský, Ladislav Fričovský a Jozef Žarnay. Dňa 26. marca pripravuje Linka detskej istoty pri SV pre UNICEF celoslovenský maratón v čítaní kníh pod názvom Čítajme si. Bude to pokus o prekonanie minuloročného rekordu v Najpočetnejšom detskom čitateľskom maratóne.Vyvrcholením Týždňa detskej knihy bude už tradične Noc s Andersenom - Rozprávková noc v knižnici.

Bližšie informácie možete získať na telefónnom čísle 625 71 96 alebo na e-mailovej adrese damkova@centrum.sk,
podrobný program podujatí v mesiaci marec nájdete v prílohe v hornej časti stránky.