Prejsť na obsah

Týždeň slovenských knižníc v Štátnej vedeckej knižnici

Štátna vedecká knižnica v Košiciach pripravila pre svojich používateľov i širokú verejnosť v týždni od 10. do 14. marca 2008 niekoľko zaujímavých podujatí.

Úvodné podujatie Týždňa slovenských knižníc bolo venované 180. výročiu narodenia Pavla Dobšinského, ktorého pozná asi každý ako zberateľa ľudových rozprávok a povestí. Bol to však mnohostranný kultúrny tvorca, a knižnica sa pokúsila predstaviť ho aj v iných, menej známych podobách. Výstava o Pavlovi Dobšinskom, slovenskom Homérovi, nainštalovaná v Štátnej vedeckej knižnice potrvá do konca apríla.

Slávnostné otvorenie nových priestorov reštaurátorskej dielne ŠVK v Košiciach bude v stredu 12. marca v Oddelení historických fondov pri Miklušovej väznici. Podujatie pod názvom Vzácne knihy vo vynovenom šate je spojené s výstavou fotodokumentácie reštaurátorských zásahov.
Pre nemecky hovoriacich občanov pripravila knižnica verejné premietanie hraného filmu v nemčine s názvom Die leiden des jungen werthers. Film začína v stredu 12. marca o 15.30 hod. v Nemeckej študovni na Pribinovej ulici.

Vo štvrtok 13. marca sa o 10.00 hod. začína podujatie Volebný rok v amerických verejných knižniciach organizované Veľvyslanectvom USA a InfoUSA pri ŠVK. Hosťom stretnutia a besedy bude Mike Huff, Information Resource Officer. Podujatie sa koná v knižnici na Hlavnej 10 (1. posch.) v anglickom jazyku

Zdroj: ŠVK