Prejsť na obsah

V Japonsku rokujú o významnej investícií pre východné Slovensko

Významná japonská spoločnosť zvažuje investíciu na východnom Slovensku. Delegácia na čele s ministrom hospodárstva Petrom Žigom a primátorom mesta Košice Richardom Rašim rokuje v Japonsku o príchode významnej investície priamo do Košíc. Ide o renomovaný nadnárodný koncern Minebea, ktorý podniká v oblasti elektrotechniky a prevádzkuje úspešne niekoľko desiatok závodov na celom svete. Informáciu dnes zverejnil Odbor komunikácie Ministerstva hospodárstva SR. Dopĺňame ju o zaujímavý fakt, že koncern Minebea podniká v 15 krajinách sveta a zamestnáva 70 000 ľudí.

Minister hospodárstva Peter Žiga, primátor Košíc Richard Raši a prezident spoločnosti Minebea Yoshihisa Kainuma v japonskej Karuizawe podpísali spoločné memorandum o porozumení, ktoré je dôležitým krokom pre dokončenie investície. Následne si prezreli závod spoločnosti.

"Konečne máme výnimočnú šancu po dlhých rokoch dostať veľkého investora svetového mena priamo do Košíc. Ide o veľkú investíciu, rádovo ide o desiatky miliónov eur a stovky pracovných miest. Môžeme pomôcť východnému Slovensku a opäť ukázať, že sme atraktívny a dôveryhodný partner," povedal minister hospodárstva Peter Žiga.

„Ak sa podarí všetko úspešne dotiahnuť do konca, pôjde o významný impulz pre Košice a celý región. Mimoriadne dôležitý pre budúcnosť je plán investovať aj do výskumu a vývoja," zdôraznil primátor Richard Raši.

O podrobnostiach investície plánuje rezort hospodárstva a mesto Košice informovať pravdepodobne na budúci týždeň.