Prejsť na obsah

V Košiciach pribudla druhá uzatvorená škola

Počas tohto týždňa je na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva pozastavená prevádzka dvoch škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. K ZŠ Laca Novomeského, ktorá je úplne uzavretá od utorka minulého týždňa, pribudla dnešným dňom aj ZŠ Kežmarská 30. Tam bol doteraz uzatvorený jej druhý stupeň.

„V oboch školách boli na prítomnosť nového koronavírusu pozitívne testovaní štyria žiaci. Podľa údajov, ktoré máme k dispozícii, predpokladáme, že by sa prevádzka na oboch školách mala začať v pondelok 19. októbra. Vyučovací proces v súčasnosti funguje prostredníctvom dištančnej formy vzdelávania cez webstránku edupage a aplikáciu Microsoft Teams. Žiadame všetkých všetkých zamestnancov škôl, žiakov ako aj ich rodičov, aby dodržiavali všetky opatrenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva a ďalších štátnych orgánov, aby sme tak mohli v čo najväčšej miere zamedziť šíreniu nového koronavírusu na našich školách,uviedla vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

V košických školách je pozitívnych 13 žiakov a 16 ich zamestnancov

Mesto Košice momentálne na svojich školách registruje podľa údajov RÚVZ celkovo 13 žiakov a 16 zamestnancov s pozitívnymi testami na nový koronavírus. Okrem toho v preventívnej domácej karanténe zostalo aj ďalších 12 detí a 14 zamestnancov škôl z dôvodu pozitívneho testu ich rodinného príslušníka.

Čiastočné obmedzenie prevádzky kvôli zhoršeniu epidemiologickej situácie je v súčasnosti aj na ďalšom poltucte škôl. Na ZŠ Jenisejská je momentálne v karanténe šesť tried, na ZŠ Lechkého štyri triedy a na ZŠ Belehradská sú to tri triedy. Ďalšie dve triedy na I. stupni sú v karanténe na ZŠ Drábova a ešte dnes je na ZŠ Gemerská v karanténe jedna trieda. 

Na ZŠ Bernolákova je prerušená prezenčná forma vzdelávania v jednej triede na druhom stupni. Okrem žiakov tejto triedy musia zostať do štvrtka 15. októbra v karanténe aj všetci žiaci, ktorí na ZŠ Bernolákova dochádzajú školským autobusom z Poľova a Lorinčíka. Na všetkých spomínaných školách prebieha u žiakov v karanténe vyučovací proces dištančnou formou prostredníctvom edupage a Microsoft Teams.