Prejsť na obsah

V Košiciach zasadá Únia miest Slovenska

V piatok 11. apríla sa o 11:20 hod. začína v priestoroch Kancelárie košického primátora Františka Knapíka druhé riadne zasadnutie prezídia Únie miest Slovenska (ÚMS).
Na programe je pravidelná Správa o činnosti a hospodárení, kalendár pravidelných zasadaní prezídia Únie miest Slovenska a prerokovanie programových priorít. Hlavnou témou však bude príprava XVIII. Snemu Únie miest Slovenska.

Na riadnom zasadnutí prezídia Únie miest, ktoré sa konalo 12. 10. 2007 v Trenčíne, prezídium schválilo zriadenie Komunálneho, výskumného a poradenského centra so sídlom v Piešťanoch. Na predchádzajúcom prezídiu v Nitre bola prerokovaná a schválená programová štruktúra podporných a odborných činností pre Úniu miest a jednotlivé mestá, systém spolupráce a zapojenia odborného potenciálu členských miest ostatných partnerov a tiež ďalšie pokračovanie projektu „Benchmarking mestských úradov". Na programe košického prezídia budú najmä výstupy v oblasti aktuálnej legislatívy.

Na záver rokovania bude prerokované a schválené Komuniké zo zasadnutia prezídia a Vyhlásenie prezídia k niektorým vládnym a poslaneckým návrhom právnych noriem a informácia o legislatívnych iniciatívach Únie miest a jej členov.

Zdroj: ÚMS