Prejsť na obsah

V košických charitných domoch a osadách nebol cez víkend pozitívny nikto z 389 testovaných

Na nedávnom celoplošnom štvordňovom testovaní v meste Košice sa zúčastnilo celkovo 56 521 osôb. Antigénové testy odhalili spolu 997 ľudí s ochorením Covid-19, čo predstavuje 1,76-percentmú mieru pozitivity. Počas testovania sa okrem bežných odberných miest v školách a ďalších inštitúciách využilo aj tzv. mobilné odberné miesto (MOM).

Jeho pracovníci spolu so zamestnancami mesta Košice a príslušníkmi mestskej polície vykonali počas víkendu v charitných domoch a osadách na území mesta celkovo 389 testov. MOM-ka zavítala napríklad aj do budovy Arcidiecéznej charity na Bosákovej ulici, do Krízového centra pre matky s deťmi v Košickej Novej Vsi, do osád pri Malej stanici, Bitúnku alebo Mašličkova. Nikto z testovaných osôb nemal pozitívny výsledok testu na nový koronavírus.

Viceprimátorku Gurbáľovú potešilo, že sa nikto nenakazil

„Tešíme sa, že sa nám opäť podarilo zabezpečiť testovanie aj pre marginalizované skupiny obyvateľov mesta, na ktoré sa často zabúda. Vzhľadom na to, že títo ľudia žijú v uzavretých komunitách, bolo vhodnejšie vyslať mobilný odberový tím priamo za nimi. Vďaka profesionálnemu a zodpovednému prístupu pracovníkov charitných domov, ale aj samotných ľudí sme našťastie v tejto komunite nezaznamenali žiaden pozitívny výsledok testu,” uviedla košická viceprimátorka Lucia Gurbáľová (KDH).