Prejsť na obsah

V novembri muselo s pozitívnymi školákmi odísť v Košiciach do karantény aj 40 nezaočkovaných pedagógov

Len na štyroch z 34 základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa v súčasnosti neevidujú  žiadnych žiakov alebo zamestnancov s pozitívnym testom na ochorenie Covid-19.

Na základe zhoršenej epidemiologickej situácie musela kompletne prejsť na dištančnú výuku ZŠ Starozagorská, ZŠ Ľ. Podjavorinskej, ZŠ Janigova a ZŠ Jenisejská. V školských laviciach momentálne nesedia ani žiaci druhého stupňa na ZŠ Trebišovská a ZŠ Postupimská.

Väčšina z nich sa do škôl vráti až po Mikuláši. Rovnako až do 6. decembra sa kvôli ochoreniu kuchárok v školskej jedálni na ZŠ Krosnianska 2 budú tamojším stravníkom podávať obedy vo forme suchej stravy.

Dištančné vzdelávanie sa v Košiciach týka 23,5 percenta žiakov

„Posledný novembrový deň bolo v našich školách na dištančnom vzdelávaní celkovo 3883 žiakov v 208 triedach. To predstavuje 23,5 percenta žiakov, ktoré navštevujú školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Situácia na školách je zhruba porovnateľná s uplynulým týždňom, keď priamo v karanténe kvôli ochoreniu Covid-19 vo svojej triede je k dnešnému dňu 11 percent žiakov. Rozdiel je spôsobený uzáverom celých škôl, resp. ich druhého stupňa, ktoré žiakom nariadilo kvôli zhoršenej epidemiologickej situácii RÚVZ,“ hovorí vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Tento týždeň je zatiaľ nechceným rekordérom ZŠ Hroncova, ktorá hlásila 9 pozitívnych žiakov a jedného učiteľa. Spolu s nimi išlo do karantény dokopy 8 tried a jeden ďalší nezaočkovaný pedagóg, ktorý s nimi prispel do kontaktu.

Zhoršenú epidemiologickú situáciu majú aj na ZŠ Laca Novomeského, kde od pondelka prerušilo prezenčnú výučbu sedem tried. Štyria pozitívni žiaci sa od začiatku týždňa objavili aj na ZŠ Považská (tam si výnimku z karantény mohlo uplatniť až 22 zaočkovaných žiakov) a ZŠ Jenisejská. Traja sa vyskytli aj na ZŠ Polianska, čo okrem rovnakého počtu tried prinieslo aj karanténu pre dvoch ich nezaočkovaných pedagógov.  

Celkovo počas novembra muselo po kontakte s pozitívnym žiakom odísť do karantény celkovo 40 učiteľov a vychovávateľov, ktorí sa doposiaľ neočkovali.