Prejsť na obsah

V piatok bude odovzdaná do užívania verejnosti zmodernizovaná zastávka na Hviezdoslavovej ulici

Dňa 10. 5.2019 bude v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Košice opätovne sprevádzkovaná pre cestujúcu verejnosť autobusová zastávka „Námestie Maratónu mieru“ na Hviezdoslavovej ulici.  

Na zastávke boli v rámci projektu „Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov“ stavebne upravené nástupné plochy s vytvorením bezbariérového prístupu pre cestujúcich, v najbližších dňoch bude ešte zastávka doplnená informačnými tabuľami. 

Projekt „Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov" sa týka 29 košických autobusových zastávok. Finančné náklady na projekt predstavujú sumu 987 556 Eur, z toho 85 percent tvoria eurofondy, 10 percent spolufinancuje štátny rozpočet, zvyšných 5 percent Mesto Košice.  

Komplexná modernizácia zastávok zahŕňa stavebné úpravy nástupných plôch a pozemných komunikácií v miestach 21 zastávok s nevyhovujúcim technickým stavom (na ôsmich už boli tieto práce urobené v minulosti) vytvorením bezbariérových prístupov, respektíve vybavenie zastávok LED informačnými tabuľami s on – line odchodmi spojov. Tabule budú napríklad reálne zohľadňovať aj prípadné meškania jednotlivých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD).