Prejsť na obsah

V piatok sa opätovne otvára ZŠ Laca Novomeského, v pondelok aj ZŠ Kežmarská 30

Aj napriek rastu počtu pozitívne testovaných osôb na prítomnosť nového koronavírusu na Slovensku, sa situácia v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice začína zlepšovať. Z dvoch doteraz uzatvorených škôl sa zajtra končí „výluka“ na ZŠ Laca Novomeského a od pondelka by mala byť v plnej prevádzke aj ZŠ Kežmarská 30. Ak sa situácia dovtedy nezmení, od budúceho týždňa by tak mali fungovať všetky košické školy, hoci niektoré s menším počtom tried. 

„Som rada, že školákom a ich rodičom môžem oznámiť, že po desiatich dňoch sa v piatok 16. októbra opätovne otvára ZŠ Laca Novomeského a od pondelka si do školských lavíc zasadnú aj žiaci na ZŠ Kežmarská 30. Do škôl k svojim kamarátom a kamarátkam sa nám už postupne začínajú vracať aj žiaci niektorých tried z ďalších našich škôl, ktoré boli od začiatku októbra v karanténe a vzdelávali sa dištančnou formou výučby,“ hovorí viceprimátorka mesta Košice Lucia Gurbáľová (KDH). 

Viceprimátorku Gurbáľovú teší, že sa na školách dodržujú opatrenia hygienikov

V súčasnosti zostáva v karanténe ešte 17 tried na siedmych košických základných školách. Kvôli pozitívnemu testu zamestnanca ZŠ Bukovecká nariadil Regionálny úrad verejného zdravotníctva karanténu žiakov na prvom stupni tejto školy ako aj pre časť pedagogických zamestnancov, ktorý boli v úzkom kontakte s nakazenou osobou. Na druhej strane na ZŠ Jenisejská sa bude môcť od pondelka vrátiť do školy poltucet žiakov, ktorí museli uplynulé dni zostať doma kvôli pozitívnemu testu ich externého učiteľa. 

"Každý deň dostávame informácie priamo zo škôl o aktuálnej situácii. Ak nám niekde vyskočí pozitívne testovaný, zväčša ide len o jedného žiaka alebo zamestnanca danej školy a nie o komunitné šírenie. Mimoriadne ma teší, že žiaci aj ich učitelia dodržujú prijaté opatrenia hygienikov. Ďakujem im a verím, že všetci zvládneme toto náročné obdobie,“ dodala Lucia Gurbáľová.