Prejsť na obsah

V školskej jedálni pri ZŠ Tomášikova sa bude opäť variť

V školskej jedálni na Tomášikovej ulici sa bude od zajtra opäť pripravovať a vydávať strava. Pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach (RÚVZ) dnes v dopoludňajších hodinách vykonali previerku vo všetkých priestoroch školskej kuchyne a jedálne a s platnosťou od 8. júna 2009 povolili obnovenie prevádzky. „Škola zabezpečila informovanie rodičov prostredníctvom oznamu v žiackych knižkách svojich žiakov o tom, že od zajtra 9. júna 2009 sa bude strava opäť vydávať v školskej jedálni pri ZŠ Tomášikova,“ uviedla riaditeľka ZŠ Tomášikova Renáta Obšatníková

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach vydal ešte v pondelok 25. mája v popoludňajších hodinách rozhodnutie, ktorým s platnosťou od utorka 26. mája 2009 zastavil prípravu stravy v kuchyni pri ZŠ Tomášikova v Košiciach. Ako dôvod uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva vo svojom rozhodnutí riziko prenosu asymptomatického (bezpríznakového) stafylokoka, ktorý bol identifikovaný u pracovníčok kuchyne. „Toto opatrenie malo preventívny význam, čo znamená, že nedošlo k vypuknutiu žiadnej epidémie. V školskej kuchyni sú prísne dodržiavané všetky hygienické zásady o čom svedčí aj fakt, že v súvislosti s týmto rozhodnutím nebolo zaznamenané žiadne ochorenie,“ zdôraznila vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Helena Jeníková. Všetky zamestnankyne školskej jedálne pri ZŠ na Tomášikovej ulici absolvovali v tejto súvislosti počas posledných dvoch týždňov preliečenie. „V piatok 5. júna boli riaditeľke školy, po vyhodnotení odobratých vzoriek od všetkých zamestnankýň, doručené potvrdenia, že sú spôsobilé pre výkon svojej pracovnej činnosti. Vedenie školy na základe týchto potvrdení požiadalo písomne RÚVZ o obnovenie prevádzky v školskej kuchyni,“ dodala Helena Jeníková.

Zabezpečili náhradné stravovanie
Vedenie ZŠ Tomášikova v spolupráci s oddelením školstva Magistrátu mesta Košice zabezpečilo pre žiakov v spomínanom období pre žiakov a zamestnancov školy náhradnú formu stravy. „Ide približne o 600 stravníkov v ZŠ Tomášikova vrátane zamestnancov školy. Podľa záujmu rodičov dostávali žiaci II. stupňa na obed suchú stravu v hodnote stravného lístka, ktorú pripravil externý dodávateľ. Pre približne 200 žiakov, ktorí navštevujú školský klub detí, bola od stredy 27. mája zabezpečená teplá strava v školskej jedálni pri ZŠ Hroncova. Na stravovanie ich denne dopravovali dva autobusy DPMK,“ dodala Helena Jeníková.