Prejsť na obsah

V sobotu sa na Námestí Maratónu mieru pripravte na dopravné obmedzenia

Dopravný podnik mesta Košice upozorňuje cestujúcu verejnosť na zmeny v doprave, ktoré sa uskutočnia v sobotu 16. februára 2019 v čase od 7:00 -12:00 hod. z dôvodu výrubu stromov na Hviezdoslavovej ulici pri daňovom úrade.

Výrub štyroch stromov druhu pagaštan konský sa uskutoční v čase zníženej premávky a vylúčenia autobusovej MHD v uvedenom úseku na základe právoplatného Rozhodnutia Okresného úradu ŽP. Dôvodom výrubu je skutočnosť, že sa jedná o stromy s veľkými dutinami v kmeňoch a kostrových konároch čím je výrazne znížená ich prevádzková bezpečnosť a ohrozujú svoje okolie, nakoľko sa nachádzajú na frekventovanej ulici s vysokým pohybom motorových vozidiel, MHD a chodcov.    

Z dôvodu výrubu budú v sobotu dopoludnia autobusové linky 17, 19, 22 a 36 premávať odklonom cez ulice Slovenskej jednoty a Komenského nasledovne:

  • v smere od Mieru na Námestie Maratónu mieru nebudú zastavovať linky 22 a 36 na zastávke Národné námestie, ale na električkovej zastávke Bocatiova
  • autobusová zastávka Námestie Maratónu mieru smer Nová nemocnica (pri obratisku linky 6) bude dočasne premiestnená. Linky 17, 19, 22 a 36 budú zastavovať na dočasnom stanovišti pred múzeom, pri soche maratónca.
  • pre automobily bude komunikácia plne prejazdná. 

 

Dopravný   podnik   zároveň  upozorňuje   cestujúcu verejnosť,  že  počas jarných prázdnin základných a stredných škôl  -  od pondelka 18.2.2019 do piatka 22.2.2019 - bude MHD premávať podľa cestovných poriadkov platných v režime Pracovné dni - školské prázdniny.

Počas jarných prázdnin nebudú premávať školské spoje a nebudú sa robiť zachádzky vybraných liniek ku školským zariadeniam.

Spoje pre Technickú univerzitu na linke R4 bude DPMK zabezpečovať bezo zmien.