Prejsť na obsah

V stredu sa začína modernizácia autobusovej zastávky SOŠ Automobilová na Moldavskej ceste

Modernizácia zastávky (smer Spoločenský pavilón) v rámci projektu „Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov“ sa začne o 9.00 hod., ukončená by mala byť do konca apríla 2019.

Stavebné práce zahŕňajú úpravu nástupných plôch a pozemných komunikácií (autobusové niky), zhotovenie bezbariérového prístupu pre občanov a vybavenie zastávky označníkmi s LED informačnými tabuľami. Dočasná náhradná zastávka pre cestujúcu verejnosť bude po dohode s Dopravným podnikom mesta Košice zriadená na chodníku pred obchodným domom LIDL vpravo, smer okružná križovatka „Moldavská“. 

Projekt „Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov" sa týka 29 košických autobusových zastávok. Finančné náklady projekt predstavujú sumu 987 556 Eur, z toho 85 percent tvoria eurofondy, 10 percent spolufinancuje štátny rozpočet, zvyšných 5 percent Mesto Košice. Modernizácia, ktorej ďalšia etapa sa začala 18. 2 2019 prácami (ukončené majú byť takisto v apríli) na štyroch autobusových zastávkach na Staničnom námestí, by mal byť celkovo zrealizovaný do konca júna 2019.  

Komplexná modernizácia zastávok zahŕňa stavebné úpravy nástupných plôch a pozemných komunikácií v miestach 21 zastávok s nevyhovujúcim technickým stavom (na ôsmich už boli tieto práce urobené v minulosti) vytvorením bezbariérových prístupov, respektíve vybavenie zastávok LED informačnými tabuľami s on – line odchodmi spojov. Tabule budú napríklad reálne zohľadňovať aj prípadné meškania jednotlivých liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD).

Zároveň všade tam kde bude treba sa zastávky doplnia o bezbariérové priechody pre chodcov s prvkami pre nevidiacich. Zároveň sa urobí aj osvetlenie priechodov pre chodcov v miestach riešených nástupných plôch so zreteľom na bezpečnosť cestnej premávky.

Cieľom modernizácie zastávok je dosiahnutie ich vysokej kvality z hľadiska technického vybavenia, predovšetkým však súladu s platnými normami a predpismi so zreteľom na zvýšenie bezpečnosti ľudí, zlepšenie informovanosti a celkového komfortu prepravy cestujúcich, ktorých prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Všetkým cestujúcim sa vopred ospravedlňujeme za vzniknutú situáciu a veríme, že rekonštrukciou daného priestoru sa zlepšia podmienky pre všetkých cestujúcich, ktorí využívajú košickú MHD.