Prejsť na obsah

V štvrtok sa začnú prípravné práce pred rekonštrukciou mosta nad Mlynským náhonom

Vo štvrtok 4. marca sa začne s prípravnými prácami pred plánovanou rekonštrukciou mosta na ceste II. triedy č.547 ponad Mlynský náhon na Hlinkovej ulici v Košiciach.

Až do nedele 7. marca tam budú robotníci v koryte Mlynského náhonu pod mostom prekladať vodovodné rúry a káble inžinierskych sietí. Zároveň na tomto úseku začnú s demontážou trolejového vedenia. Do konca tohto týždňa tam dôjde aj k obmedzeniu dopravy v tom jazdnom pruhu, kde sa v tom čase budú realizovať spomínané práce.

Hlavná časť opráv sa v závislosti od počasia začne 7. alebo 14. marca

V nedeľu 7. marca, resp. v prípade nepriaznivého počasia 14. marca, sa na danom úseku vyznačí a osadí dočasné vodorovné a zvislé dopravné značenie. Následne sa motoristi na najbližších 6 mesiacov musia pripraviť na dopravné obmedzenia v dĺžke zhruba 70 metrov. Súčasná štvorprúdová komunikácia sa v tomto úseku zúži na dva pruhy, v každom smere tak bude možné využiť jeden jazdný pruh.

Rekonštrukciu mosta nad Mlynským náhonom zabezpečuje spoločnosť Dopravné staviteľstvo Bardejov. Tá uspela vo verejnom obstarávaní s cenou 506 724 eur, ktorá je o 12 percent nižšia, než bola predpokladaná hodnota tejto zákazky.

Most cez Hornád by sa mal začať rekonštruovať na prelome apríla a mája

Počas rekonštrukcie sa zrealizuje aj preložka verejného osvetlenia, dočasné ukotvenie trolejového vedenia vrátane niektorých bezpečnostných opatrení na stĺpoch trolejového vedenia.

Mesto Košice plánuje na prelome apríla a mája 2021 začať s rekonštrukciou neďalekého mostu cez Hornád. Zámerom je, aby sa opravy oboch mostov na Hlinkovej ulici čo najviac časovo kryli a najneskôr na jeseň boli hotové.

V tomto roku sa okrem už spomínaných rekonštrukcií oboch mostov na Hlinkovej ulici plánuje aj oprava mosta na Triede armádneho generála L. Svobodu na sídlisku Dargovských hrdinov pri Modráku.