Prejsť na obsah

Vďaka volejbalu boli Košice opäť v centre medzinárodného záujmu

Milovníci volejbalového športu v Košiciach zažili výnimočný víkend, ktorého význam presiahol hranice mesta aj Slovenska. Domáci reprezentanti zvíťazili na 8. ročníku Európskej ligy volejbalistov. Výhra dokonale korunovala radosť z toho, že záverečný turnaj Final Four prvýkrát organizovala Slovenská volejbalová federácia.

Prestížne podujatie odohrávajúce sa na palubovke košickej Steel arény sprevádzali už v prípravnej fáze rôzne podujatia. Na Hlavnej ulici vzniklo improvizované beach volejbalové ihrisko, na ktorom mohli Košičania aktívne prejaviť svoj vzťah k tomuto športu.
K tak významnej udalosti patria aj oficiálne stretnutia, na ktorých zúčastnení hodnotia priebeh príprav, naplnenie očakávaní, či plány do budúcnosti. V reprezentačných priestoroch Historickej radnice privítala viceprimátorka Renáta Lenártová funkcionárov a rozhodcov Európskej volejbalovej konfederácie, Slovenskej volejbalovej federácie a zástupcov reprezentačných družstiev z Rumunska, Slovinska, Španielska a Slovenska.
Košice sú druhým najväčším mestom Slovenska, ale ako predstaviteľku mesta ma teší každé prvenstvo. Je pre nás cťou, že po MS v hokeji a kvalifikácii hádzanárov sa v Košiciach koná ďalšie významné športové podujatie. Môžeme tak opäť potvrdiť jednu z našich priorít, ktorou sú Zdravé Košice. A k zdraviu šport neodmysliteľne patrí, " povedala na úvod viceprimátorka. Hostia ocenili nadšenie a profesionalitu s ako sa v Košiciach počas príprav aj samotnej akcie stretli. Prejavili presvedčenie, že hoc sú v Košiciach prvýkrát, určite to nebude naposledy, pretože ako povedal prezident Slovenskej volejbalovej federácie Ľubor Halanda, nie všade na Slovensku sa im dostáva takej úcty a rešpektu, s akou sa stretli práve v našom meste.