Prejsť na obsah

VEREJNÁ SÚŤAŽ NA NOVÝ DIZAJN WEBSTRÁNKY MESTA KOŚICE

Mesto Košice Tr. SNP 48/A, 040 11 Košice, zastúpené Ing. Františkom Knapíkom, primátorom mesta Košice, v y h l a s u j e, v zmysle § 847 a následných ustanovení Občianského zákonníka

Verejnú neanonymnú dvojkolovú súťaž na vytvorenie

nového grafického návrhu oficiálnej webstránky mesta Košice www.kosice.sk

Ide o verejnú súťaž vypísanú podľa § 847 Občianskeho zákonníka v platnom znení. Súťaže sa môžu zúčastniť všetci občania SR bez ohľadu na profesijné vzdelanie, fyzické osoby žijúce na Slovensku alebo právnické osoby registrované na Slovensku. Účasť je bezplatná.

Súťažné podmienky

Web stránka prezentuje mesto nielen v oblasti samosprávy ale aj v oblasti cestovného ruchu, kultúry, umenia a obchodných aktivít nielen voči občanom mesta ale aj voči podnikateľským subjektom a návštevníkom mesta.

Predmet súťaže
Predmetom súťaže je návrh grafického dizajnu oficiálnej webstránky mesta Košice,
ktorý by zaujímavo prezentoval mesto Košice a jednoduchým spôsobom umožňoval prístup k informáciám zverejňovaným na www.kosice.sk.

Požadované kritériá na grafický dizajn:
- základné členenie web stránky aspoň na 4 hlavné kategórie: MESTO, OBČAN, NÁVŠTEVNÍK, PODNIKATEĽ
- návrh má obsahovať aj navrh grafického dizajnu stránok hlavných kategórií
- kritérium na rozlíšenie: šírka 1024 px
- odporúčaná farebnosť: dominantné farby mesta (žltá a modrá)

Organizácia súťaže

1.  Súťaž bude riešená dvojkolovo. Súťažiaci môže poslať max. 2 návrhy vo farebnom variante. Každý návrh bude dodaný v tlačenej podobe - formát A4 a na CD (stačí jedno CD pre obidva návrhy) môže byť doplnený aj sprievodným textom.

Jeden z návrhov môže spĺňať požadované kritéria, druhý môže byť spracovaný voľne. Obidva návrhy budú posudzované osobitne.
Vytlačený návrh nemá obsahovať žiadne označenie alebo informáciu o zhtotoviteľovi. Informácia s menom súťažiaceho, alebo názvom spoločnosti a identifikačnými údajmi sa má nachádzať na ďalšom priloženom dokumente (prihlasovacom formulári vytlačenom z internetu).

2.  Porota vyberie z prijatých návrhov v prvom kole päť, ktoré postúpia do druhého kola. Súťažné návrhy postupujúce do 2. kola budú zverejnené aj na www.kosice.sk, a ten, ktorý získa najviac hlasov tým dostane aj jeden hlas od poroty.

3.  Súťažiaci, ktorí postúpia do druhého kola budú osobne prezentovať návrhy, ktoré môžu byť na požiadanie poroty doplnené a rozvinuté o ďalšie riešenia.

4.  Súťažné návrhy musia byť doručené do termínu uzávierky v zalepenej obálke s označením „Súťaž – neotvárať – DIZAJN WWW.KOSICE.SK" poštou alebo osobne na adresu:

Mesto Košice
referát informatiky
Trieda SNP 48/A
040 11 Košice


5.  Kritériá hodnotenia:
- pôvodnosť, originalita návrhu
- významová zrozumiteľnosť
- jednoduchá farebnosť
- jednoduchá orientácia na stránke
- zohľadnenie zásad prístupnosti „BLIND FRIENDLY“
- zachovanie vysokej rozoznateľnosti pri zmenšovaní a zväčšovaní
- úroveň výtvarného spracovania
- dodržanie požadovaných kritérií


Posudzovanie súťažných návrhov

Všetky doručené návrhy budú predmetom hodnotenia poroty. Porota bude delegovaná primátorom mesta Košice, zo zamestnancov Mesta Košice a z odborníkov.

Porota vyhodnotí 1.kolo do 7 dní od uzávierky súťaže. Autorov, ktorí postúpia do druhého kola, osloví do 15 dní od uzávierky prvého kola súťaže. Títo súťažiaci budú mať možnosť v lehote do 15 dní predložiť riešenia zodpovedajúce prípadným požadovaným pripomienkam zo strany poroty. Porota vyhlási výsledky súťaže do 3 dní po skončení druhého kola. Členovia poroty nesmú byť účastníkmi súťaže.

Súťažné ceny
Víťazný návrh bude ocenený sumou 20 000,- Sk.
2. miesto - 10 000,- Sk
3. miesto - 5 000,- Sk
Finančná čiastka bude vyplatená do 30 dní od vyhlásenia výsledkov súťaže.
Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo nevyhodnotiť žiadny z návrhov ako víťazný, alebo neurčiť poradie na druhom alebo treťom mieste, alebo súťaž zrušiť a vypísať nové kolo súťaže.
Vyhlasovateľ súťaže si vyhradzuje právo zmeniť alebo upraviť víťazný návrh podľa svojich požiadaviek.

Termín doručenia návrhov – uzávierka súťaže
Dňa 15. 4. 2007 do 15.00 hod. (rozhoduje pečiatka). Návrhy doručené po tomto termíne nebudú prijaté.

Ostatné ustanovenia
Odmenené návrhy sa stávajú majetkom vyhlasovateľa súťaže.

Informácie – kontakt
Mgr. Slávka Uhríková, Referát informatiky MMK, tel. 055/6419 244 e-mail: uhrikova@kosice.sk