Prejsť na obsah

Vianočná knižka sa pomaly zatvára

Hodinovým programom na pódiu pri Immaculate na Hlavnej ulici vyvrcholí zajtra o 17.30 hod cyklus podujatí Knižnice pre mládež mesta Košice Vianočná knižka sa otvára, ktorý počas celého decembra ponúkal predovšetkým sériu zaujímavých stretnutí so spisovateľmi.

Knižnica sa počas Košických Vianoc takto verejne prezentuje prvý raz a pousiluje sa podať obraz o širokej palete svojich činností.
Z pódia vyžrebujú a knižným darom ocenia výhercov ankety o najžiadanejšiu knihu pre deti a mládež, do ktorej sa zapojilo takmer štyristo čitateľov. Podľa odpovedí sa deťom najviac páčia knihy Košičanky Janky Mičuchovej Rozprávky o strašidielkach z Urbanovej veže, Gabriely Futovej Brata musíš poslúchať a Marty Hlušíkovej Neznášam, keď ma hladkajú po hlave.

Projekt Vianočná knižka sa otvára zahŕňal dvadsať sedem podujatí, potešil malých i starších školákov, ba i stredoškolákov, zdravotne znevýhodnené deti i pacientov v detskej nemocnici a pozval i širokú verejnosť. Najviac návštevníkov prišlo do knižnice na koncert Katky KOščovej a jej sestry Veroniky. S úspechom sa stretla aj publikácia, Vianočná knižka sa otvára, ktorou knižnica odporúča tituly na knižné darčeky pre deti a mládež.


Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice