Prejsť na obsah

Vláda nariadila Košiciam ďalšie testovanie, začína sa už zajtra

V Košiciach sa aj v závere tohto týždňa uskutoční na základe nariadenia vlády SR ďalšie celoplošné testovanie obyvateľov. Bude určené najmä pre rodičov školákov, končiacich stredoškolákov alebo osoby, ktorých povaha zamestnania neumožňuje pracovať z domu. Využiť ho môžu aj tí, ktorí chcú ísť v rámci svojho okresu na čerstvý vzduch. Podľa covid automatu v súčasnosti platí, že na celom Slovensku je možné ísť na vychádzku do prírody len v prípade preukázania sa negatívnym výsledkom testu.  

Otestovať sa bude dať na takmer 70 miestach v Košiciach
Testovanie v metropole východu bude v klasických termínoch a to v piatok od 16.00 – 20.00 hod. a cez víkend medzi 9.00-17.00 hod. Veľkokapacitné odberové miesta Magistrát mesta Košice na Triede SNP 48/A, v Kulturparku na Kukučínovej 2, v Amfiteátri na Festivalovom námestí 2 a Spoločensko - relaxačné centrum na ulici Milosrdenstva 4, ktoré sú pre Košičanov nepretržite v prevádzke už od januára, budú v piatok otvorené od 9.00 – 20.00 hod a cez víkend rovnako ako ďalšie odberné miesta. Pre občanov by celkovo malo byť k dispozícii takmer 70 odberných miest a vyše 100 odberných tímov.
 
Aktuálne informácie budeme priebežne pridávať na portál korona.kosice.sk. O detailoch testovania bude vedenie mesta Košice spolu s ďalšími hosťami z radov zdravotníkov a epidemiológov informovať verejnosť a médiá v priebehu zajtrajška.