Prejsť na obsah

Vo výmenníku na Rožňavskej sa v nedeľu večer zrútil strop, obyvatelia v 34 vchodoch na Luníku VII sa musia zaobísť bez tepla

V nedeľu večer sa vo výmenníkovej stanici spoločnosti Tepelné hospodárstvo Košice zrútil strop. Jeho padajúce časti poškodili technológiu pre dodávku tepla a teplej úžitkovej vody. Následkom tohto poškodenia má od nedeľňajšieho večera 34 odberných miest vo vchodoch na častiach ulíc Rožňavská, Michalovská a Humenská až do odvolania pozastavenú dodávku tepla a teplej úžitkovej vody.

"Môžeme potvrdiť, že sa vo výmenníku na Rožňavskej ulici stala mimoriadna udalosť, informovali sme o tom aj Integrovaný záchranný systém. Musíme žiaľ oznámiť našim odberateľom na časti sídliska Luník VII, že v ich domácnostiach nebude možné kvôli poškodeniu technológie vo výmenníku zabezpečiť ústredné kúrenie a ani teplú vodu. Rozsah poškodenia a približný termín opätovného spustenia prevádzky výmenníka oznámime verejnosti v priebehu pondelka po tom, čo na miesto ráno dorazí statik. Dovtedy je tam kvôli možnému ohrozeniu života zakázaný akýkoľvek pohyb a vchod do výmenníka kontroluje Mestská polícia," uviedol riaditeľ TEHO Jaroslav Tkáč.