Prejsť na obsah

Volanie o pomoc

Dňa 28. 03. 2017 v skorých ranných hodinách bola hliadka Mestskej polície Košice stanice Západ (MsP) vyslaná na základe prijatého oznámenia na ulicu Pokroku, kde mal niekto volať o pomoc.
 
Po príchode na miesto čakal hliadku MsP oznamovateľ, ktorý uviedol poschodie, z ktorého už dlhšie počuť volanie o pomoc. Z balkónu oznamovateľa lokalizovali byt, z ktorého volanie prichádza. Na klopanie na vchodových dverách nik nereagoval, dvere boli uzamknuté a volanie neustávalo, čím neznáma osoba vzbudila vážnu obavu o jej zdravie. Následne za pomoci majiteľa susedného bytu sa príslušníci MsP dostali na balkón susediaci s balkónom bytu, z ktorého prichádzalo volanie. Osoba nereagovala a sústavne volala o pomoc. Jeden z príslušníkov MsP preliezol na balkón, odkiaľ volanie prichádzalo, kde cez okno videl neznámu staršiu ženu, ktorá sediac na posteli volala o pomoc. Po tom, čo sa jej predstavil a uviedol, že jej prišiel pomôcť sa osoba čiastočne upokojila a po chvíľke príslušníka MsP vpustila do bytu cez balónové dvere, kde sa mu sťažovala na samotu a vyjadrila sa , že by už rada zomrela. Telefonicky bola kontaktovaná dcéra uvedenej osoby, ktorá po príchode na miesto uviedla, že má vážne obavy o zdravie a život svojej matky.
 
Na miesto boli privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí po príchode osobu previezli do nemocničného zariadenia.