Prejsť na obsah

VSE CITY RUN - Vyhráva jeden, pomáha každý

Projekt CITY RUN je svojim poslaním a charakterom unikátne podujatie, ktoré vzniká na pôde Košíc. Spája v sebe myšlienky zdravého životného štýlu, kultúrneho vyžitia, zábavy ale najmä pomoci iným.

Jedným z hlavných cieľov podujatia je motivovať najmä študentov košických škôl (ale nie iba ich), aby nezabúdali ani na svojich handicapovaných rovesníkov, tento krát zo školy na Opatovskej ceste 97 a aby svojou aktívnou účasťou na popoludňajšom behu pomohli vyzbierať finančné prostriedky, ktoré sa v plnej výške odvedú na konto už spomínaného zariadenia. Projekt vznikol so zámerom prezentovať zdravý životný štýl, prináša možnosti urobiť niečo pre seba a svoje zdravie, zabaviť sa so sprievodným hudobným programom a prispieť k dobrej veci.

Športová časť bude orientovaná na absolvovanie bežeckého okruhu v dĺžke cca 4 km, ktorý bude vytýčený na Hlavnej ulici v pešej zóne a priľahlých uliciach v centre (čiastočne Alžbetina a Mlynská ulica).

Súčasťou celodenného programu bude aj nonstop benefičný beh na stacionárnom páse, ktorý bude vďaka študentom z Gymnázia Poštová a širokej verejnosti v permanencii celý deň s cieľom zdolať čo najviac kilometrov, ktoré sa v závere dňa prepočítaním premenia na finančné prostriedky a budú tvoriť súčasť charitatívneho daru. Po zverejnení informácie o možnosti i touto formou sa zapojiť do samotného podujatia, reagovali študenti a profesori Strednej priemyselnej školy dopravnej, ktorý na tento pás presunú jednu z piatkových hodín telesnej výchovy. Pridajú sa tiež mamičky z Materského centra Stonožka, ktoré i s deťmi zavítajú k pásu taktiež v piatok dopoludnia, aby podporili myšlienku CITY RUN. Ďalší záujemcovia z radov jednotlivcov, či firiem by sa tak mali orientovať skôr na piatkové popoludnie.

Známe tváre na štartovej čiare
Podujatie svojou osobnou účasťou podporia viaceré známe tváre športového a spoločenského diania. Generálneho partnera podujatia budú okrem jeho zamestnancov reprezentovať i top manažéri a to Norbert Schürmann - generálny riaditeľ VSE, a.s. Košice a šéf dozornej rady tejto spoločnosti - Štefan Lasky.
Farby mesta Košíc sa rozhodol hájiť viceprimátor Marek Vargovčák a čas na prípravu a tým i na rozhodnutie si vzal i primátor František Knapík.
Hlavný partner podujatia VVS, a.s. zaradil do svojej nominácie generálneho riaditeľa VVS - Stanislava Hrehu, predsedu dozornej rady - Michala Ševčíka a primátora mesta Prešov - Pavla Hagyariho.
Ďalej na štartovej čiare spoznáte:
František Višnický - dvojnásobný víťaz MMM, Richard Havrilla – medzinárodný futbalový rozhodca FIFA, Dáša Krasnočková - kapitánka bronzového basketbalového tímu Viktória Košice, Igor Havrila - manažér Steel arény, Pavol Madár - bývalý česko-slovenský reprezentant a vynikajúci maratónec, Zuzana Bobríková - hovorkyňa Košického samosprávneho kraja, Michal Tkáč - generálny riaditeľ DPMK, Štefan Kandráč - prezident basketbalového klubu Viktória Košice, Tomáš Petro - športový redaktor denníka Korzár, členovia Mestskej polície. Určite však tento zoznam zaujímavých mien nie je konečný.

Mladí športovci nestoja bokom
Ani košické športové talenty neodmietli pozvanie organizátorov podporiť myšlienku podujatia. Zaujímavé by mohlo byť súperenie mládežníckych tímov MFK Košice s ich hokejovými rovesníkmi s HC Košice. Ak pobežia v klubových dresoch, nemali by ste ich na trati nespoznať. Atletické nádeje ATU Košice si pripísali v poslednom období hneď niekoľko úspechov, v ich tíme si treba zapamätať i Viktora Olšavského, majstra SR v krose, študenta 3. ročníka športového gymnázia. Svoju účasť potvrdili i orientační bežci združení taktiež pod hlavičkou ATU. Ako už bolo povedané organizátori sa spoliehajú najmä na účasť stredoškolákov, pričom najživší ohlas je zatiaľ z dvoch klasických gymnázií a to z Poštovej (zapája sa do projektu i organizačne) a zo „Šrobárky".

Akú sumu sa podarí „vybehať"?
Výsledok bude otvorený do poslednej chvíle. Po odštartovaní behu o 17.30 bude známa jedna jeho časť a to výnos z predaja štartových čísel. Po skončení behu na páse bude jasné už všetko. Prísľub generálneho partnera (VSE) a organizátorov (Progress Promotion) je jednoznačný. Každý meter na bežeckom páse bude v prospech školy na Opatovskej znamenať 1 slovenskú korunu. Ak sa všetci počas 10 hodinového maratónu budú snažiť, tých korún nemusí byť málo.

Vyhráva jeden - pomáha každý
Tento slogan podujatia trocha poopravíme v tombole, ktorú odštartujeme po dobehnutí posledných účastníkov a po ukončení behu na páse. Vyhrať môžu skutočne všetci, ktorí si nezabudnú odložiť štartové číslo. Medzi cenami v celkovej hodnote cca 50.000 Sk budú najmä také, ktoré je možné využiť na športovanie, ale chýbať nebude ani víkendový pobyt v Tatrách, či iné zaujímavosti.

Zabavte sami seba
To, že tento beh by nemal v žiadnom prípade vzbudzovať prehnaný rešpekt podporuje i výzva organizátora na „kreatívne stvárnenie" svojho športového vzhľadu. Najoriginálnejší bežecký „outfit" bude ocenený špeciálnou cenou. Inšpiráciou môže byť i frontmen účinkujúcej skupiny Chiki-lki tu-a

Časový priebeh podujatia
09:00 Zahájenie nonstop benefičného behu na páse
10:00 Reprodukovaná hudba, moderátorské vstupy, zapájanie verejnosti do benefičného behu
14:00 zahájenie registrácie účastníkov
16:00 Koncert skupiny Velvet Stone
16:40 Warm up - rozcvička pre všetkých, čo sa chystajú na trať
17:00 Štart VSE CITY RUN kategória inline
17:10 Warm up - rozcvička pre všetkých, čo sa chystajú na trať
17:30 Štart VSE CITY RUN kategória bežci
17:45 Dobeh prvých bežcov do cieľa
18:00 Vítanie posledných pretekárov
18:15 Koncert skupiny Chiki liki tu-a
18:45 Vyhlásenie výsledkov
19:00 Ukončenie benefičného behu na páse
19:10 Odovzdanie charitatívneho daru
19:15 Tombola pre všetkých účastníkov VSE CITY RUN 2008
19:30 Záverečný koncert skupiny Ears
20:00 Ukončenie VSE CITY RUN 2008

Zdroj: Progress Promotion